Словения иска да въведе за употреба руската ваксина против коронавирус

...
Словения иска да въведе за употреба руската ваксина против коронавирус
Коментари Харесай

Словения иска да ваксинира със Спутник V

Словения желае да вкара за приложимост съветската ваксина срещу ковид "Спутник V " и чака утвърждението на Европейската организация за медикаментите /ЕМА/ на препарата, оповестяват словенските медии, представени от Българска телеграфна агенция.
Консултативната група за имунизацията в Словения наскоро предложи да се доставят всички утвърдени от ЕМА ваксини. Направихме това и незабавно щом имунизацията бъде утвърдена, може да стартираме да я прилагаме без да губим време, сподели ръководителката на националната консултативна група за имунизацията Бояна Бейович.
Експерти от ЕМА бяха в Москва, с цел да създадат оценка на съветската ваксина и да посетят индустриалните мощности, оповестиха съветските медии на 12 април.
Досега Словения е ваксинирала общо 360 450 души, което е 17, 2 % от популацията, а 136 582 са получили и втората доза от имунизацията, най-вече "АстраЗенека " и "Пфайзер/Бионтех ".
Словения си достави и ваксини от "Джонсън и Джонсън ", само че не ги употребява, в очакване на оценка на ЕМА, откакто Съединени американски щати прекратиха краткотрайно имунизацията с този препарат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР