Словения – От 17 март Словения ограничава движението във въздушното

...
Словения – От 17 март Словения ограничава движението във въздушното
Коментари Харесай

Актуална информация за мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света

Словения – От 17 март Словения лимитира придвижването във въздушното пространство на страната до второ разпореждане. Затварянето на въздушното пространство няма да важи за специфични чартърни полети по филантропични аргументи, за хеликоптерите на полицията, словенската войска, болничните заведения и Планинската избавителна работа. До среднощ на 17 март Словения ще оказва подпомагане за прибирането на словенски жители, намиращи се отвън страната. Отправен е зов към всички с към този момент закупени самолетни билети да не ги употребяват през днешния ден, защото няма да има метод за завръщането им.

Франция – От 12.00 часа на 17 март, за период от 15 дни, влезе в действие възбрана на неналожителните излизания, бяха наложени и строги ограничавания в напредването във Франция. Остават позволени излизанията за набиране на хранителни артикули и лекарства, самостоятелни излизания за напредване до работа, когато опцията „ работа от у дома “ е невъзможна, както и за спорт. Отложен е вторият тур на локалните избори, очакван за идната неделя. Новата дата ще бъде обявена в допълнение от държавното управление.

Република Корея – От 19 март се вкарват по-стриктни гранични инспекции за непознати жители, притежатели на всевъзможни типове паспорти, както и за южнокорейски жители, идващи от чужбина и влизащи на южнокорейска територия. Мерките ще включват попълване на осведомителна здравна карта с координати за контакт в страната (още в самолета), инспекция на температурата, като при нужда карантинните управляващи ще правят прегледи, качване на особено приложение за самодиагностика на телефона и подаване на информация за здравословното положение до способените управляващи в продължение на 14 дни.

Австралия и Нова Зеландия – На територия на двете страни няма да се позволяват лица, отпътували или минали директно през Китай, Иран, Република Корея и Италия през последните 14 дни. Изключение са австралийски и новозеландски жители, непрекъснато пребиваващи, директни родственици на австралийски и новозеландски жители и непрекъснато пребиваващи, в това число съпрузи, деца и настойници (изключение се прави и за възпитаници 11 и 12 клас в австралийски и новозеландски учебни заведения, намиращи се в Китай при въвеждането на ограниченията.). Абсолютно всички, идващи в Австралия и Нова Зеландия са длъжни да се самоизолират (да се слагат под доброволна карантина) за 14 дни от датата на идване. Неспазване на тази мярка се санкционира с тежки санкции или депортиране. Забранено е акостирането на круизни кораби на територия и на двете страни. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР