Словашкият футболист Роман Прохазка се сбогува с феновете на Левски,

...
Словашкият футболист Роман Прохазка се сбогува с феновете на Левски,
Коментари Харесай

Роман Прохазка се сбогува с феновете на Левски


Словашкият футболист Роман Прохазка се сбогува с почитателите на Левски, откакто постави завършек на петгодишния си престой при "сините" и ще продължи кариерата си в чешкия първенец Виктория Пилзен, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Борбеният халф бе посрещнат с радостни викания от последователите на Левски пред магазина на Националния клуб на последователя, като получи и специфичен плакет от НКП с надпис: "Роман Прохазка - човек и левскар за образец. Завинаги един от нас!". "Много е прелестно, такова нещо не съм преживявал до момента, тъй че е доста особено за мен. В Левски почитателите имат една приказка, че от Левски не ставаш, а се раждаш, само че при мен стана противоположното. Аз станах левскар и се веселя, това е нещо необикновено, неповторимо и съм горделив с това нещо. Левски е обич, обич, която давах на тима и която одобрявах от почитателите. Нямам един обичан спомен, всички мачове, които изиграх, всички победи ми остават като спомен. Тези хора ще ми липсват. Футбол играем поради хората. Това не е някакво факсимиле, това е реалност. Ние желаеме да ги радваме. Нищо не завоювах с клуба, само че завоювах любовта и от време на време това е повече от някаква купа или титла", показа словакът.

Прохазка призна, че мъчно е взел решението да си тръгне от "Герена". Трудно ми беше, аз го споделих и след последния мач. Като бях в Словакия малко ми мина това нещо, само че през вчерашния ден като се върнах в София отново стартира да ми е тежко. Но това е решението и няма да скърбя. Послушах главата. Имаше и вид да остана, ние преговаряхме за контракт, Левски ми беше предложил контракт, само че взех друго решение. На Левски се признателен за всичко. Радвам се, че пет години бях от този клуб, тъй че в този момент да чуете някакви неприятни думи от мен към Левски, няма такова нещо. Това, което споделих в изявление, че не съм усещал, че ме желаят чак толкоз доста, може би единствено аз усещах по този начин, не знам дали в действителност беше така", разяснява Прохазка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР