Новият собственик на ЦСКА-София няма да изсипе милиони. Реконструкцията на

...
Новият собственик на ЦСКА-София няма да изсипе милиони. Реконструкцията на
Коментари Харесай

ЦСКА-София няма да има милиони, но ще строи стадиона

Новият притежател на ЦСКА-София няма да изсипе милиони. Реконструкцията на стадион „ Българска войска “ обаче ще се състои. Това оповестиха на конференция двамата изпълнителни шефове на клуба Стоян Орманджиев и Филип Филипов.

Това беше първа обществена тяхна изява след. Ганчев трансферира акциите си на фондация „ Национален фонд за спорт, просвета, изкуство и просвета “. Фондацията влезе влезе в клуба през февруари 2023 година По това време шеф на фондацията беше Данаил Христов Илиев, който пък е съучастник в „ Инбет груп “ – един от лицензираните букмейкъри. Илиев е обвързван с компанията „ Уинбет “, която пък е общоприет спонсор на ЦСКА-София.

„ Някой, в случай че чака, че идва нов притежател и ще се изсипят милиони, не, няма да е по този начин. Ще изградим тим. Ще желаеме да имаме футболните причини да станем първенци и да имаме равнище в Европа. Първо желаеме ЦСКА да има своята футболна философия. Отборът да има изявен жанр на игра – атакуващ, преобладаващ футбол “, разясниха шефовете.
Стадионът
„ Ние сме наясно със обстановката. Искам да успокоя цялата армейска общественост. Стадионът ще бъде издигнат. Самият факт, че сме напреднали с демонтажа, не е инцидентен. Имаме неприятел, Николай Веселинов, който е жалбоподател. Имаме решение в наша изгода. Ние не сме някакви простаци да си бутнем стадиона и да не построим нов. Жалбоподателят не отива да си вземе решението, а се крие. Има доста недоброжелатели, за мен са неразбираеми подбудите на тези хора, които желаят да ни стопират “, разяснява Стоян Орманджиев.

„ Крайният период за довнасяне на сумата в капитала на сдружението е февруари идната година, само че тази сума от 20 млн. ще бъде импортирана идната седмица. Сами виждате какви планове имат от притежателя. До момента са импортирани малко над 7 млн. лв.. “
Треньорът
Изпълнителните шефове на ЦСКА приказваха и по въпроса с треньора. Настоящия Стамен Белчев има контракт до края на сезона. “Стамен Белчев има сложена цел. Дали ще е той идващия сезон ще се реши след края на сезона. Ако Стамен Белчев си реализира задачата – класиране в Европа, няма проблем да остане на работа “, сподели Орманджиев.

„ Не можеш да даваш огромни пари и да привличаш съществени футболисти, когато има дисбаланс. Ще има промени в спортно-техническата част. Треньорът ще има огромна роля в селекцията. Ще има и скаутско звено, което ще филтрира набелязаните играчи “, сподели Филипов.
Форматът на шампионата
Шефът на алените приказва и за разискването на формата на Първа лига. То ще се състои в наличието на новия президент на БФС Георги Иванов. „ Решението за шампионата ще се вземе с полемика. Всеки клуб би трябвало да си каже мнението. Всички би трябвало да се обединим, да стане добра среща и връзка. Всички клубове би трябвало да решим по какъв начин ще е най-интересно шампионата. ЦСКА има мнение. След срещата ще се реши кое е най-удачното. В момента са 16 тима с плейофи. Ако кажем 16 тима без плейофи… Идеята е качеството на шампионата да се увеличи. Това става с по-силни тимове “.
Трансферите
Филип Филипов разяснява и възможен интерес към някой от футболистите на ЦСКА-София. „ Не знам в света да има непродаваем футболист. Всичко е бизнес. Когато има положително предложение, което да удовлетворява клуба. Непродаваем футболист в ЦСКА няма. Вторият тим ще бъде в Б група. Много го мислихме. Имахме предпочитание още от предишното състезание да имаме тим в Б група. Нивото на нашите футболисти е високо за Трета лига. Сега ще създадем усъвършенствания въз основата в Панчарево и вторият тим ще играе там “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР