Словашката полиция арестува 13 съдии и няколко други служители по

...
Словашката полиция арестува 13 съдии и няколко други служители по
Коментари Харесай

Словашката полиция арестува 13 съдии заради корупция

Словашката полиция арестува 13 съдии и няколко други чиновници по съмнения за корупция. Според медийни информации акцията е обвързвана с убийството на проверяващия публицист Куциак, провокирало всеобщи митинги, съобщи ДПА.

Снимки и видеа, публикувани от словашките медии, сочат, че задържаните съдии са свързани с следствието на убийството на журналиста Ян Куциак.

Твърди се, че предприемачът Мариан Кочнер, съден като гарант на убийството, систематично е подкупвал съдии в продължение на години, доста преди убийството през февруари 2018 година

Без да загатва имена, полицията заяви във Facebook, че в границите на акцията с кодово наименование " Буря " са задържани 13 съдии, синдик, юрист и още двама обвинени. Те са упрекнати в корупция и корист със служебно състояние, възпрепятстване на правосъдни процедури и застрашаване на независимостта на съда.

Убитият публицист е писал за бизнеса на Кочнер, само че и за други случаи на корупция. След убийството всеобщи демонстрации против корупцията доведоха до оставката на тогавашното социалдемократическо държавно управление, напомня ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР