Словакия започна да тества за коронавирус почти цялото си население

...
Словакия започна да тества за коронавирус почти цялото си население
Коментари Харесай

Словакия започна да тества за COVID-19 почти цялото си население

Словакия стартира да тества за ковид съвсем цялото си население - невиждана по повсеместност стратегия, която ще продължи през идващите три уикенда.
Бързи антигенни проби ще бъдат направени първо на всички поданици над 10-годишна възраст в четирите района край полската граница. Програмата под управлението на министерството на защитата ще обхване цялата страна в дните от петък до неделя през идващите две седмици.
Армията ще обезпечи за задачата към 8000 бойци, само че не доближава подготвен медицински личен състав. Затова от здравното министерство са отправили апел към студентите по медицина да се включат като доброволци.
Премиерът Игор Матович сподели по-рано, че подлагането на тест е по избор, само че тези, които не покажат негативен тест в дните след приключването на всеобщата акция, ще бъдат пращани в 10-дневна насилствена карантина. Президентът Зузана Чапутова разкритикува това решение. "Ако заплашваш със наказания, не може да казваш, че това е непринудено ", разяснява тя.
В 5,5-милионна Словакия за последното денонощие са били доказани рекордните 2581 случая на ковид, заяви през днешния ден министерството на опазването на здравето, представено от ТАСС.
Регистрираните инфектирани в страната към този момент са общо 37 911. 19 души с ковид са умряли за миналите 24 часа. Общият брой на смъртните случаи в Словакия е 134.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР