Словакия изпитва от първа ръка какво значи членството й в

...
Словакия изпитва от първа ръка какво значи членството й в
Коментари Харесай

Словакия е домакин на зимни маневри на НАТО

Словакия изпитва от първа ръка какво значи участието й в НАТО. Централноевропейската страна разполага с защитителен капацитет, какъвто е нямала в никакъв случай до момента, а в същото време продължава да изпраща оръжия на Украйна за противопоставяне на съветската експанзия.

Словакия е хазаин на зимни подготвителни учения на НАТО, в които вземат участие бойни подразделения от Съединени американски щати, Германия, Полша, Нидерландия, Словения и Чехия. Военнослужещи от тези страни образуваха многонационална бойна група – част от самодейността на НАТО за гарантиране на сигурността на страните от източния фланг и подсилване на отбранителните им качества.

" Посланието зад разгръщането на тези бойни единици е ясно: нашата задача е въздържане на източния фланг на НАТО. Целта тук е да възпираме евентуален агресор от разпростиране на експанзията му към страни членки на Алианса. Това е основната задача на тази бойна група ", сподели полк. Карел Навратил, пълководец на бойната група на НАТО в Словакия.

Подобни групи бяха основани и в Унгария, Румъния и България след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна. Те допълват съществуващите 4 бойни групи – в трите балтийски страни и Полша – за разширение на засиленото наличие на Алианса от Балтийско до Черно море.

Сега съставът на бойната група тренира в Лест, централна Словакия, отговори на офанзиви с дрон и артилерия, реакция на химическо нахлуване, щурмуване на регион, високомерен от врага.

Братислава обмисля да даде на Киев цялата си флотилия от руски изтребители МиГ-29.

" Никога повече няма да използваме МиГ-овете. Те нямат стойност за нас. Ако ги дадем на Украйна, могат да оказват помощ за спасяването на човешки животи. В същото време ще получим някои запаси от Европейския стабилизационен механизъм, които можем да използваме за закупуване на нова техника и подсилване на нашата защита ", показа министърът на защитата Ярослав Над.

Докато работи, с цел да приключи модернизацията на въоръжените си сили, Словакия дава тежки оръжия от руската ера на Украйна, в това число системи за противовъздушна защита S-300.

А в този момент може да изпрати и изтребители МиГ-29, в случай че обнови напълно бойната си авиация.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР