Словакия и Полша постигнаха споразумение, проправящо пътя за възможно предаване

...
Словакия и Полша постигнаха споразумение, проправящо пътя за възможно предаване
Коментари Харесай

Словакия и Полша със споразумение, с което Братислава може да даде изтребители на Украйна

Словакия и Полша реализираха съглашение , проправящо пътя за допустимо предаване на словашки изтребители МиГ-29 на Украйна, оповестиха министрите на защитата на двете страни, представени от ДПА и Ройтерс.

Варшава се съгласи да охранява словашкото въздушно пространство със своите американски Ф-16, в случай че МиГ-овете към този момент не са разполагаем, съобщи словашкият министър на защитата Ярослав Над.



Полският му сътрудник Мариуш Блашчак дефинира като " изцяло естествено "   полските военновъздушни сили да включат зоната си на деяние и южния си комшия. Словакия е доста по-малка от Полша, две страни членки на Европейски Съюз и НАТО, които граничат с Украйна и ѝ оказват засилена филантропична и военна помощ.

Над посочи, че за сходен ход ще са нужни законодателни ограничения, и добави, че страната му работи по въпроса.

Междувременно украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски краткотрайно с а спрели нападенията си по суша в Източна Украйна . В сводката си за бойните дейности през вчерашния ден оттова показаха, че по посока на град Изюм не е имало никакви офанзиви и означиха, че съветските сили са лимитирали интензивността си до разузнаване и артилерийски обстрел . През последните дни съветските войски концентрираха вниманието си върху региона на това обитаемо място. Изюм се намира в Харковска област.

Тези изказвания не могат да бъдат тествани.

Според английското разузнаване съветското нахлуване в Донбас е спъвано от ожесточената украинска опозиция. По оценки на Съединени американски щати Русия изостава с графика на главната си атака в Източна Украйна.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР