Словакия е готова за изпрати на Украйна изтребители МиГ-29, заяви

...
Словакия е готова за изпрати на Украйна изтребители МиГ-29, заяви
Коментари Харесай

Словакия е готова да предаде на Украйна изтребители МиГ-29

Словакия е подготвена за изпрати на Украйна изтребители МиГ-29, съобщи словашкият министър на външните работи Растислав Качер в изявление за " Интерфакс-Украина ", оповестено през днешния ден.

По думите му, тази тематика " в детайли е разисквана " на срещата сред словашкия министър на защитата и президента на Украйна Володимир Зеленски, която се състоя на 8 декември.

" Още не сме ви предали МиГ-29. Но сме подготвени да го създадем. Разговаряме с нашите сътрудници от НАТО за това по какъв начин да го създадем... Имахме доста изчерпателен диалог с вашия президент. Моят министър на защитата изясни по какъв начин можем да го  направим. И мисля, че през околните седмици в Словакия ще дойде украинска делегация и дружно с нашите американски другари ще работим това да стане действителност. “ – съобщи Качер.

Той означи, че Словакия е утвърдила изпращането на нов пакет с военна помощ за Въоръжените сили на Украйна, на стойност близо 11 милиона евро. В него са включени " няколко хиляди ракети за МиГ-29 ".

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР