Сливенският симфоничен оркестър ще представи първия за сезона концерт, който

...
Сливенският симфоничен оркестър ще представи първия за сезона концерт, който
Коментари Харесай

Симфоничният оркестър на Сливен представя вечер на испанската музика

Сливенският симфоничен оркестър ще показа първия за сезона концерт, който е от цикъла „ Млада Европа “. В зала „ Сливен “ ще звучи музиката на Хуан Крисостомо Ариага и Пабло де Сарасате. Участие ще вземат младите цигуларки – сестрите Ани и Христина Панови. Спектакълът ще бъде под диригентството на маестро Хосе Мигел Родиа от Испания.

Освен елегантната Симфония в ре мажор от Ариага ще бъдат показани и пет от най-известните и виртуозни пиеси за цигулка и оркестър на Сарасате – „ Интродукция и тарантела ” оп. 43, „ Цигански напеви ” оп. 20, „ Фантазия „ Кармен ” “ оп.25, „ Баско капричио ” оп. 24 и „ Навара ” оп. 33 за две цигулки и оркестър.

18-годишната Ани Панова и 15-годишната ХристинаПанова са родени в Пловдив и сега се образоват в Университета по музика и театрални изкуства във Виена. През2015 свирят на церемония концерта на спечелилите в конкурсаAmerican Protege в Карнеги хол, Ню Йорк. Така стават най-младите български музиканти, свирили в най-известната концертна зала в света.И двете са носителки на голям брой награди и награди от интернационалните състезания.

Спектакълът ще се състои на 15 декември, от 18.30 часа в зала „ Сливен ”.

Билети за събитието са налични онлайн наepaygo.bg, в касите на EasyPay и на касата на зала „ Сливен ” – работно време от 10 до 13 и от 15 до 17 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР