Сливенските и добричките лекари са поредните лекари от страната, чиито

...
Сливенските и добричките лекари са поредните лекари от страната, чиито
Коментари Харесай

Нови две колегии с подкрепа към БЛС във връзка с белите е-рецепти

Сливенските и добричките лекари са следващите лекари от страната, чиито колегии показват поддръжка към предложенията на Българския лекарски съюз за промени по отношение на белите е-рецепти за антибиотици и противодиабетни лекарства. Това излиза наяве от мнения на двете колегии, изпратени до Управителния съвет на съсловната организация.

„ УС на РЛК Сливен показва своята безапелационна и безрезервна поддръжка дейностите на УС на БЛС по отношение на едностранно наложените промени в Наредба № 4, касаещи изписването на антибиотици и антидиабетични средства.

Присъединяваме се към позицията и предложенията, идващи от страна на съюза в интерес на българските жители и медицински експерти “, споделят от Сливен.

„ Считаме, че на този стадий до премахване на зародилите проблеми единственият работещ вид е хибридният – разпределяне на антибиотици и антидиабетни средства в аптеките против хартиена или електронна предписания “, безапелационни са от РЛК.

Подобна е и позицията на колегията в Добрич: „ УС на РЛК – Добрич уверено възразява против едностранно наложените промени в Наредба №4, касаещи изписването на антибиотици и антидиабетични средства. Считаме, че горепосочените промени лимитират естествената работа на лекарите и са в ущърб на пациентите. За следващ път сме сложени в неуместна обстановка поради лобистки ползи “, декларират от там и заявяват безрезервната си поддръжка за дейностите на УС на БЛС, ориентирани по думите им към нормализиране на обстановката.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР