Сливен. Ученици поеха ръководството на Община Сливен в Деня на

...
Сливен. Ученици поеха ръководството на Община Сливен в Деня на
Коментари Харесай

Сливен: В Деня на младежкото самоуправление ученици поеха ръководството на Общината

Сливен. Ученици поеха управлението на Община Сливен в Деня на младежкото самоуправление. Той се отбелязва обичайно всяка година на 9 май. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Кметът Стефан Радев, заместник-кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стоян Марков, както и секретарят на Общината Валя Радева и ръководителят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев предадоха щафетата на представители на Общинския юношески съвет и на ученическите препоръки в града.
„ Обикновено, най-правилните решения са най-трудните. Младите хора носят духа на по-новото и особеното. Имаме потребност от тяхната поддръжка непрестанно. Вярвам, че решенията, които се взимат в този момент са свързани с развиването и положението на града ни след години и точно младото потомство ще усети това “, сподели кметът Стефан Радев по време на срещата си с учениците.
Неговото място зае Мартин Анастасов от Професионална гимназия по стопанска система. Председател на Общинския съвет ще бъде Даниела Стоева. Тя е ръководител на Младежки общински съвет и е ученичка от ППМГ „ Добри Чинтулов ”. На стола на заместител - кмета по финанси Румен Иванов седна ученичката Стефани Дечева от Професионална гимназия по стопанска система. Заместник – кметът по икономическо развиване Стоян Марков отстъпи мястото си на Тома Стефанов от ОУ „ Д-р Иван Селимински ”. Мястото на Пепа Чиликова заместител – кмет по филантропични действия зае Стефка Цветкова от СУ „ П. К. Яворов ”. Днес заместител на секретаря на Общината Валя Радева ще бъде Мариян Желязков от ОУ „ Д-р Иван Селимински ”.
„ Инициатива като тази цели да увеличи уменията и знанията на младите и каква е тяхната роля при вземането на решения. Възможност като тази е доста скъпа за тях, тъй като те виждат от близко по какъв начин протича един работен ден и схващат компликацията на ръководството. Също по този начин могат да предложат решения, които доста постоянно се оказват подобаващи. По този метод ръководещите чуват техния глас “, съобщи специалистът на Младежкия дом Анелия Иванова.
След срещата, всеки един от младежите пое отговорностите на титуляра. Нов шеф ще има и Младежки дом – Сливен. Начело застава ученичката Елеонора Константинова от ОУ „ Д-р Иван Селимински ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР