Сливен. Тържествена церемония по случай 140 години от освобождението на

...
Сливен. Тържествена церемония по случай 140 години от освобождението на
Коментари Харесай

Сливен: Проведе се тържествена церемония по случай 140 години от освобождението на града

Сливен. Тържествена гала по случай 140 години от освобождението на Сливен от османско робство се организира в града, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен . Ритуалът се състоя пред паметната плоча на площад „ 17 януари ”. В приветственото си слово кметът Стефан Радев съобщи, че би трябвало да помним и да предаваме на поколенията саможертвата на предците ни, с цел да живеем през днешния ден свободни. „ Днес сме признателни, само че и задължени, да пазим и почитаме паметта на тези наши герои. И като нашите най – смели съграждани да търсим възобновление на полезностите, на силата и достолепието на нашия град “, съобщи кметът Радев.
Десетки жители, възпитаници и представители на държавни и районни институции се събраха на едноименния площад, с цел да отдадат респект към хората, дали живота си за освобождението на Сливен.
Цветя в символ на благодарност бяха поднесени и пред бюст-паметника на ген. Скобелев. По-рано в храм „ Св. Николай Чудотворец “ в кв. „ Клуцохор “ беше отслужена заупокойна молитва в памет на починалите и признателен молебен във връзка освобождението на града. Отбелязването на годишнината продължава галерия „ 13 безсмъртни българи “ на фондация „ Безсмъртни българи “, която е експонирана във фоайето на зала „ Май “. Ще бъдат наградени и участниците в ученическия конкурс за отчет, доклад и историческо есе „ 140 години от освобождението на Сливен “.
Организатори на деянията са Община Сливен, Сливенската митрополия, Военно формирование 22220, РУО-Сливен, Народно читалище „ Зора-1860 “, фондация „ Безсмъртни българи “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР