Сливен. Сливенският филиал на Медицински университет Проф.д-р Параскев Стоянов“ –

...
Сливен. Сливенският филиал на Медицински университет Проф.д-р Параскев Стоянов“ –
Коментари Харесай

Сливенският филиал на Медицински университет „Проф.д-р Параскев Стоянов“ – Варна посрещна 36 първокурснички

Сливен. Сливенският филиал на Медицински университет „ Проф.д-р Параскев Стоянов “ – Варна посрещна 36 първокурснички на тържествена гала. Гост на празника бе регионалният шеф Чавдар Божурски. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация .
Директорът на филиала проф.д-р Иван Димитров прочете одобрение към новоприетите студенти от името на ректора проф. доктор Красимир Иванов. „ Вие сте част от новаторско разрастващ се, съвременен университет. Вашият триумф е наша цел! “, се сподели в приветствието. На церемонията прозвучаха националният и студентският химн. По традиция първокурсничките поставиха клетва: да ценят мъдростта на преподавателите, да се отнасят с почитание към тях и сътрудниците, да поемат отговорност единствено за нещата, в които имат пълномощия, да развият качествата, които ще завоюват уважението на пациентите и да почитат тяхното право на загадка, да продължат това обучение през дните на целия си живот.
Кметът на община Сливен Стефан Радев също поздрави студентките с началото на четиригодишното им образование. Гости на церемонията бяха още ръководителят на общинския съвет Димитър Митев, зам.кметът Пепа Чиликова, шефът на РЗИ доктор Петя Балулова, шефовете на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ и на МБАЛ „ Х.Димитър “ доктор Васислав Петров и доктор Пенко Пенков, преподаватели във филиала, близки на студентките. Поздравителни адреси бяха получени от зам.ректора на ТУ-София и началник на сливенското му звено проф.д-р Станимир Карапетков, от шефове на здравни заведения. Менче с вода плисна проф.д-р Димитров, а съпредседателите на студентския съвет посрещнаха новите си сътрудници на входа на постройката.
Филиалът на Медицински университет – Варна в Сливен бе оголен през 2014 година. Обучението се прави в две специалности: „ здравна сестра “ и „ акушерка “, с образователно-квалификационна степен „ бакалавър “. Част от лекционния курс е електронно основан. Практическото образование се прави в двете най-големи лечебни заведения в Сливен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР