Сливен. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи Националната награда

...
Сливен. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи Националната награда
Коментари Харесай

Председателят на парламента Цвета Караянчева връчи Националната награда „Константин Константинов” за принос в детското книгоиздаване на писателката Елена Павлова

Сливен. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи Националната премия „ Константин Константинов ” за принос в детското книгоиздаване за 2019 година на писателката Елена Павлова, която получи оценката в категория „ Автор “. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Официалната гала беше в границите на 21-вия Национален фестивал на детската книга в Сливен.
Огромно наслаждение е за мен, че за втори следващ път съм патрон на този празник на книгата, означи Цвета Караянчева пред присъстващите в Драматичния спектакъл „ Стефан Киров ” в Сливен. Благодаря на уредниците, които се грижат този фестивал да го има, поисквам им здраве, ентусиазъм и да запазят голямата си обич към децата.
Мисля, че да напишеш книга е доста мъчно, тъй като това е задача, в която би трябвало да вложиш доста сърце, доста обич и да отправиш ясно за децата обръщение, означи ръководителят на Народното събрание. Разбира се, тази задача е доста значима, тъй като би трябвало да покажем на младежите, на нашите наследници, какъв брой е значимо да държат книжката в ръце, да обичат писаното слово и че посредством книгите пред тях се разкрива необхватен свят – свят на фикция и пътувания, уточни Цвета Караянчева. Ние, възрастните, имаме доста значима задача – да научим децата и внуците си да обичат книжката, тъй като съревнованието с новите технологии е доста съществено, акцентира тя. Председателят на Народното събрание изрази признателност към всички създатели, които са ангажирани с издаването на детски книги. Това е труд, който правят оценка най-малките и най-важните за нас хора - това са нашите деца, те са най-големите ни ценители и най-големите ни критици, добави Цвета Караянчева.
По-рано ръководителят на Народното събрание се включи в шествието от бул. " Цар Освободител " до постройката на Драматичния спектакъл „ Стефан Киров ”. Тя беседва с доста от участниците в Националния фестивал на детската книга и от младите им фенове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР