Следвайте Гласове в .Турция се обявява за справедлив край на

...
Следвайте Гласове в .Турция се обявява за справедлив край на
Коментари Харесай

Ердоган: Турция се обявява за справедлив край на войната между Русия и Украйна

Следвайте " Гласове " в.
Турция се афишира за обективен завършек на руско-украинската война и има вяра, че съществуват дипломатически лостове за решение макар сложността по избрани въпроси. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган на Шестата среща на Конференцията за взаимоотношение и ограничения за подсилване на доверието в Азия през днешния ден в Астана, Казахстан, заяви Анадолската организация.

Турският водач прикани за продължение на разговора за реализиране на „ неотложно преустановяване на кръвопролитието “ в Украйна.
Той сподели, че човечеството минава през комплициран интервал на смяна в салдото на силите на международната сцена, което изисква промяна на Организация на обединените нации. „ Турция към този момент дълго време декларира, че „ светът е повече от пет (постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН) “, като притегля вниманието към смисъла на промените в международната организация. Жителите на всички страни споделят обща орис. Пандемията още веднъж удостовери този факт “, сподели Ердоган.
Глобалната архитектура на сигурността би трябвало да се образува на основата на ново усещане, основано на по-голяма правдивост и посланичество на страните и районите, означи турският водач.

Президентът на Турция обърна внимание и на провокациите в региона на сигурността, като акцентира смисъла на битката с всевъзможни опити за поддръжка на терористични организации. Ердоган съобщи, че диференцираният метод към незаконните организации е неприемлив.
Той се спря и на обстановката в Афганистан и прикани интернационалната общественост „ да не оставя афганистанския народ самичък с проблемите “, като означи, че Анкара му оказва всяка помощ, която е по силите й. 
„ Днешна Турция е международен водач по размера на отпуснатата филантропична помощ по отношение на брутния вътрешен артикул “, сподели Ердоган и заяви, че този индикатор към този момент е достигнал до 5,6 милиарда $.
Той обърна внимание на наличието в Турция на над 4 милиона бежанци и мигранти.
Ердоган се спря също на икономическото съдействие сред страните. „ Анкара се афишира за развиване на транспортните коридори, за основаването на нов Път на коприната, който да свързва Азия с Европа “, акцентира турският водач.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР