Следвайте Гласове в Съединените щати обявиха, че одобряват продажбата за

...
Следвайте Гласове в Съединените щати обявиха, че одобряват продажбата за
Коментари Харесай

САЩ ще продадат реактивни системи Химарс на Полша за $ 10 млрд.

Следвайте " Гласове " в
Съединените щати оповестиха, че утвърждават продажбата за 10 милиарда $ на 18 прецизни реактивни системи за залпов огън " Химарс ", муниции и друго съоръжение на Полша, съдружник на НАТО, която граничи с обхванатата от спор Украйна.

" Предложената продажба ще усъвършенства полските воеен потенциал за осъвременяване на качествата, като в същото време в допълнение ще усъвършенства оперативната съгласуемост със Съединени американски щати и други съдружници ", се споделя в изказване на Агенцията за съдействие в региона на защитата и сигурността.
" Полша има намерение да употребява тези отбранителни артикули и услуги, с цел да модернизира въоръжените си сили и да разшири опциите си за подсилване на отбраната на родината и въздържане на районните закани ", се добавя в известието.
Пусковите установки " Химарс " изиграха основна роля в битката на Украйна против нашествието на Москва, като разрешиха на силите на Киев да нанасят прецизни удари по хранилища за доставки и други съветски позиции.

Съобщението за продажбата на ракетните установки на Полша - която има дълга граница с Украйна - идва съвсем година след началото на съветската инвазия.
Държавният департамент утвърди възможната продажба, а във вторник Министерството на защитата и сигурността даде нужното съобщение на Конгреса, който към момента би трябвало да подпише договорката.
Системата M142 Himars (High Mobility Artillery Rocket System) е осъвременена, по-лека и по-гъвкава колесна версия на гъсеничната M270 MLRS, създадена през 70-те години на предишния век за американските и съюзническите сили.

" Химарс " носи една авансово заредена капсула с шест 227-милиметрови управляеми ракети или една огромна капсула, заредена с тактическа ракета ATACMS.
Украйна неведнъж е желала ATACMS от Съединени американски щати, които са отказали да ги дават, само че продажбата на Полша включва 45 броя от тях.
В края на януари Полша разгласи внезапно нарастване на разноските за защита до четири % от брутния вътрешен артикул, като министър-председателят съобщи, че страната би трябвало да се въоръжи " по-бързо " в светлината на войната на Русия в Украйна.
През 2022 година Варшава е похарчила за военни цели еквивалента на 2,4% от своя Брутният вътрешен продукт, което е третият най-голям % измежду страните от НАТО, съгласно данни на трансатлантическия алианс.
Други европейски страни също оповестиха нарастване на бюджетите за армиите си, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година.
Полша, която също е член на Европейския съюз, подписа през последните месеци редица покупко-продажби за въоръжаване, с цел да усили отбранителните си качества.

Източници: БГНЕС/АФП
 
 
08 Фев 2023143807 Фев 202391806 Фев 202354506 Фев 202348806 Фев 202331404 Фев 2023167Коментариnan08 Фев 2023 8:00ч.
Полша е готвят курбан в името на евроатлантическата религия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати F-тринаесе08 Фев 2023 8:11ч.
Ако приемем, че единицата за тъпотия е 1 укра, то 1 поляк = 2 укри
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Руслан Иванов08 Фев 2023 8:13ч.
Хиената на Европа в прегръдката на самоубийствената обсесия “от Балтика до Черно море ”
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати жоро08 Фев 2023 8:18ч.
Не може да се отхвърли комерсиалния усет на американците. За 10 милиарда дол. те не продават, а дават чартърен тези Хаймърси. Щото сателитната промяна на изстрелването ще е от американски спътници (не съм чувал поляците да имат такива спътници). Т. е. без сателитна навигация Хаймърсите са едни елементарни БМ-21
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ще има ли стикери от " охранителите " 08 Фев 2023 9:12ч.
Вери биг сърпрайз...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати bodar4uk08 Фев 2023 10:35ч.
на 27 април 2022 година Европейската комисия предложи, като част от помощта за Киев, да се спрат вносните мита върху целия украински експорт за Европейския съюз (до юни 2023 г.). Както означиха тогава в Европейска комисия, предлагането им има за цел да помогне за увеличение на износа на Украйна за страните от Европейски Съюз, а също така - " да облекчи тежкото състояние на украинските производители и експортьори ". Сегашното положение на нещата обаче вреди на полските иr на българските производители, които са принудени да се конкурират с евтините украински селскостопански артикули и са заставени да банкрутират по евроатлантически. Ако с украинско жито, поляците ще заплащат тия хаймърси, да дадат един и на нас, ние сме съгласни на такова заплащане, имаме нужните ресурси.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Поляците са също толкоз тъпи с08 Фев 2023 11:50ч.
тяхната русофобия, че сходно на украйна, тя ще им изяде главите. Тия тъпаци по този начин и отхвърлят да схванат, че богатите страни доставят оръжието а на бедните такива -труповете.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати rover08 Фев 2023 11:55ч.
пшекия не е бедна страна. само че пшеките са тежко комплексирани поради предишното си и това ги прави лесни " клиенти ". в случай че, не дай боже, се стигне до ескалация на спора, те и прибалтийските " вымираты " ще го отнесат по цялостна стратегия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202348907 Фев 202350205 Фев 202383207 Фев 2023432
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР