Следвайте Гласове в Румъния не е била, не е и

...
Следвайте Гласове в Румъния не е била, не е и
Коментари Харесай

Клаус Йоханис: Румъния не е страна, която позволява неконтролирана миграция

Следвайте " Гласове " в
Румъния не е била, не е и няма да бъде страна, която генерира миграция или разрешава неконтролирана миграция, съобщи през вчерашния ден румънският президент Клаус Йоханис по време на посещаване в Латвия, съобщи Аджерпрес.

" Междувременно се появиха и политици, които имат проблеми, които можем да разберем, с миграцията, само че даже да разбираме всички проблеми, би трябвало да изясним някои неща. Румъния не е била, не е и няма да бъде страна, която основава миграция или разрешава неконтролирана миграция - приказвам за некотролираната миграция, т.е. противозаконното прекосяване на границите на страната. Чух и аз, че от австрийска страна са пристигнали някакви данни, които съгласно нас би трябвало доста деликатно да бъдат тествани. Повтарям, през Румъния не е имало, няма и няма да има неконтролиран миграционен поток ", акцентира Йоханис след диалог с латвийския си сътрудник Егилс Левитс.
Той уточни, че Румъния знае от кое място идват мигрантите и къде минават и в диалози сред специалисти тези неща ще бъдат обяснени на австрийската страна.
" Ясно е това: не през Румъния и не от Румъния идват тези мигранти, които основават безпокойства, които можем да разберем, угриженост в Австрия. Балканският маршрут е спорен, ние знаем това и ние в Румъния сме взели всички ограничения. Румъния не е част от балканския направления на неконтролирана миграция. Ние знаем къде отиват мигрантите, можем да разбираем на австрийската страна, можем да им помогнем. Значи Румъния има капацитета, способността да окаже помощ на австрийците, с цел да понижат този поток ", уточни още румънският президент.

Той добави, че с цел да се изяснят тези неща е контрактувано румънският вътрешен министър Лучиан Боде да отиде във Виена, с цел да организира механически срещи със своя сътрудник и с други политици.
" Ще продължим този разговор. В последна сметка не е в наш интерес да има различия сред нас. Нашият интерес е да решим казуса. И този проблем с миграцията би трябвало да бъде решен от всички нас дружно. Повтарям, тези безпокойства ги разбираме, само че данните, които са сигурни, не удостоверяват изобщо, че Румъния основава или разрешава сходен поток ", посочи Йоханис.
По-рано през днешния ден австрийският канцлер Карл Нехамер съобщи, че страната му поддържа присъединението на Хърватия към Шенген, само че България и Румъния " могат да се притесняват от австрийско несъгласие ".
" Ние ще подкрепим присъединението на Хърватия към Шенгенската зона, само че ще бъдем сериозни към напъните на България и Румъния ", уточни австрийският канцлер на конференция след срещата си с хърватския министър председател Андрей Пленкович.
Хърватия е изпълнила всичките си отговорности, тъй като ние можем да забележим от кое място идват незаконните мигранти и виждаме, че Румъния и България имат проблем със отбраната на границите си, съобщи той.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
24 Ное 2022791024 Ное 202230024 Ное 20224624 Ное 202211524 Ное 202213723 Ное 20221313КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022222919 Ное 202269918 Ное 2022212524 Sep 20222918
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР