Следвайте Гласове в Президентът Румен Радев завършва консултациите с парламентарните

...
Следвайте Гласове в Президентът Румен Радев завършва консултациите с парламентарните
Коментари Харесай

Президентът завършва консултациите с парламентарните сили, днес се среща с Български възход

Следвайте " Гласове " в
Президентът Румен Радев приключва консултациите с парламентарните сили в 48-ото Народно заседание преди да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Днес президентът ще се срещне със седмата по бройка парламентарна група - „ Български напредък “, оповестява Българска телеграфна агенция.

Консултациите започнаха на 26 октомври с най-голямата парламентарна мощ - ГЕРБ-СДС. След това президентът се срещна с " Продължаваме Промяната ", Движение за права и свободи, " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България " и „ Демократична България “. 
Президентът Радев съобщи, че след изборите на 2 октомври се управлява от две съществени цели - да се направи оптималното за сформиране на постоянно държавно управление, като се даде време за разговор и опция партиите да се отдалечат от нападателната предизборна реторика, и да се одобряват значими закони. Надявам се това да оказва помощ и да има разсъдък, сподели президентът. Втората цел е по този начин да се разположат във времето консултациите и връчването на мандатите, че в случай че не се сформира държавно управление, предварителните избори да не бъдат в най-тежкия интервал - януари и февруари. Рискът да има още по-малка изборна интензивност в тази обстановка е действителен, означи Радев. Той изрази вяра в границите на конституционната процедура да не се стига до връчване на трети мандат за държавно управление, само че в случай че постоянен кабинет не може да бъде формиран, разгласи, че ще връчи последния мандат след Нова година.
„ Третият мандат ще бъде връчен след Нова година, с цел да има избори през март “, сподели президентът. Аз си нося тази отговорност, поел съм я, добави той. Държавният глава обаче съобщи, че в случай че всички партии заявяват подготвеност за предизборна акция през декември, по време на празниците, и да отидат на избори в най-тежките условия, той ще се съобрази.

Лидерът на „ Български напредък “ и ръководител на парламентарната група Стефан Янев съобщи през вчерашния ден в ефира на БНР, че " Български напредък " биха подкрепили опция за сформиране на държавно управление при ясни правила и написани стратегия и цели. Той добави, че партията му е подготвена да беседва с всички парламентарно показани партии. 
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
28 Ное 2022327 Ное 202233127 Ное 2022156827 Ное 202269227 Ное 2022289927 Ное 20222960КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани24 Ное 202232919 Ное 202285318 Ное 2022249024 Sep 20223011
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР