Следвайте Гласове в Президентът на САЩ Джо Байдън призова Републиканската

...
Следвайте Гласове в Президентът на САЩ Джо Байдън призова Републиканската
Коментари Харесай

Байдън: Големите технологични компании носят рискове за обикновените американци. Трябва да се обуздаят

Следвайте " Гласове " в
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Републиканската и Демократическата партии да преодолеят дългогодишната политическа невъзможност и да одобряват закони, които да лимитират въздействието на огромните софтуерни компании, съобщи Агенция Франс Прес.

Съединените щати са дом на международните софтуерни колоси „ Apple “, „ Гугъл “, „ Amazon “ и „ Meta “, само че изостават от държавните управления в Европа и Азия в правенето на по-модерни правила за ограничение на тяхното въздействие и власт.
" Рисковете, които тези компании съставляват за елементарните американци, са ясни ", съобщи Байдън в публикация, оповестена в " Уолстрийт джърнъл ".
" Време е да стартираме да действаме и да създадем нещо ", сподели той.

Повечето от ограниченията против огромните софтуерни компании в Съединените щати са подхванати от щатските и локалните управляващи или от национални регулаторни органи като Федералната комерсиална комисия или Министерството на правораздаването.
Байдън съобщи, че администрацията му се стреми да прокара законодателство против Big Tech в няколко посоки, в това число във връзка с отбраната на персоналните данни, и че поддържа възбрана на целевата реклама за деца.
Байдън също по този начин настоя за по-справедлива конкуренция, при която " дребните и междинните предприятия, бизнесмените - да могат да се конкурират при равни условия с най-големите компании ".
" Следващото потомство велики американски компании не би трябвало да бъде задушавано от преобладаващите оператори, преди да са имали опция да започват ", добави той.
Подобен антитръстов закон се преглежда като отдалечен късмет, защото републиканците не желаят да попречат на огромните бизнеси.
Големите софтуерни компании лобираха интензивно през последните години, с цел да противодействат на всевъзможен подтик за приемане на закон във Вашингтон.
Според отчет от декември на неправителствената организация „ Public Citizen “ софтуерните колоси и техните съдружници са похарчили 277 млн. $ за лобиране през последните две години.
 
Източник: БГНЕС
 
12 Яну 202315612 Яну 202343112 Яну 20237412 Яну 202316412 Яну 202313911 Яну 20231777КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023247711 Яну 202342211 Яну 202336128 Дек 2022823
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР