Следвайте Гласове в Първо да изкажа поздравления към служебния министър

...
Следвайте Гласове в Първо да изкажа поздравления към служебния министър
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Не искам да плаша никого, но сме изправени пред екстраординарни проблеми

Следвайте " Гласове " в
" Първо да изкажа поздравления към служебния министър на финансите за метода, по който се ръководят обществените финанси, намерено и с предизвестия за всички резултати, които ще настъпят ". Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи и заместник-председателят на Народното събрание Йордан Цонев.

Моят апел да бъдем благоразумни и да мислим  по какъв начин да решим този фискален, стопански пъзел ", съобщи Цонев.
Не желая да тревожа никого. Но би трябвало да знаем, че сме изправени пред екстраординарни проблеми, акцентира зам.-председателят на Движение за права и свободи. Парламентът е изправен пред решаването на няколко съвсем взаимоизключващите се казуса, сподели Йордан Цонев.
Първият от тях е по какъв начин да свием недостига, с цел да влезем в графика за еврозоната. От друга страна при свиването на недостига от 6 и нещо % до 3% би трябвало да кажем на българските жители какво ще им орежем. Когато няма рецесии е елементарно. Но когато има рецесии, инфлация, която сигурно ще се трансформира в стагфлация, доста деликатно би трябвало да кажем на хората какво преследваме какви са изгодите и каква ще е цената, която ще платим всички дружно, категоричен бе Йордан Цонев. 

Вторият въпрос, на който би трябвало да отговорим е - по какъв начин ще финансираме ограниченията, които водят до нараснал недостиг, защото дълговите пазари реагират предсказателно на процесите, които предстоят. Те ясно демонстрират, че реагират инфлационно, покачват се лихвите и чакат утежняване на икономическата и финансова непоклатимост в целия свят. Това също би трябвало да го разбираем, продължи дългогодишният ръководител на бюджетната комисия в Народно събрание. 

Третото предизвикателство е по какъв начин да предвиждаме. Не чух нито една дума по какъв начин ще наподобяват европейските стопанска система и финанси в края на зимата. Моята персонална прогноза е, че ще наподобяват доста по-зле занапред, сподели Йордан Цонев. И попита: „ Имаме ли упования, че европейските държавни управления ще изготвят стратегии за подкрепяне. ”. 

Да, имаме такива упования. Има ли митинги, цялостни ли са площадите – факт. Какви са настояванията на хората – финансови. Те упорстват за обезщетения за високата инфлация, за растящите цени. Не желая да тревожа никого, а да знаем, че сме изправени пред екстра, екстраординарни проблеми, акцентира Цонев. 

Призовавам ви да бъдем благоразумни и да мислим по какъв начин ще решим този комплициран фискален и стопански пъзел. Защото даже и това Народно заседание да е с стеснен период на деяние, ще пристигна друго, прикани Йордан Цонев.

 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР