Следвайте Гласове в От днес се премахва неефективната практика да

...
Следвайте Гласове в От днес се премахва неефективната практика да
Коментари Харесай

Радев: От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери без търг

Следвайте " Гласове " в
" От през днешния ден се отстранява неефективната процедура да се договарят танкери без търг, без да се знае кой и по какъв начин дефинира доставчика и цената ", съобщи президентът Руменм Радев.

По думите му през днешния ден " Булгаргаз " е оповестил за първи път през днешния ден открит търг за доставка на полутечен газ, и то 3 типа.
" Така се прави и по този начин би трябвало да се прави за в бъдеще - намерено, транспарантно и равнопоставено към всички вероятни снабдители. Само по този начин може да се реализира диверсификация, състезателност и най-хубави условия за страната ни ", добави Румен Радев.
Според президента единствено по този начин може да се реализиран диверсификация, състезателност и най-хубави условия за страната. „ Да се търсят не решения месец за месец, както до момента. А стратегическо партньорство с дълготраен небосвод, което ще повлияе и на цените ”, е мнението на Радев.

Президентът поздрави служебния кабинет за „ енергичната работа ” и подписания контракт с „ Газтрейд ” за гарантиране на 1 милиарда куб. м полутечен газ от терминала в Александруполис.

„ Продължават напъните и за решение на най-тежкия проблем - обезпечаване на слотове на терминалите до края на тази година. Много по-добрите шансове за гарантиране и запазване на тези слотове напролет бяха пропилени ”, сподели още той.
Радев се надява, че интерконекторът с Гърция ще бъде завършен в период. На въпрос дали зимата е обезпечена, президентът сподели: „ Зависи доста от това дали ще се намерят
слотове за полутечен газ. Това е най-трудният проблем ”, уточни президентът.
Президентът Румен Радев през днешния ден е на посещаване в Севлиево, където взе участие в церемонията по разширение на индустриалната база на завода за съвременно съоръжение за високо напрежение. С церемонията се означават и 60 години от основаването на индустриалния цех, съобщи Българска национална телевизия.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР