Следвайте Гласове в .Още следващата седмица ще се събере комисията

...
Следвайте Гласове в .Още следващата седмица ще се събере комисията
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Комисията по помилване към президентството ще се събере по казуса Иванчева

Следвайте " Гласове " в.
Още идната седмица ще се събере комисията по опрощение към президентската институция по проблема " Иванчева ". Това съобщи в предаването " Панорама " на Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова. По думите ѝ, в президентството имат единствено писмо-молба от нейния юрист, но няма мотиви за присъдата от страна на съда и документите, които се изискват от страна на самата Иванчева. Ще се прегледат документите, в случай че въобще те стигнат до президенството, сподели Йотова.

Тя разяснява и случая с убития служител на реда на границата ни. Според нея той нямаше да се случи, в случай че страната си беше свършила работата през последните десет години.
" Въпросът е освен български, той е общоевропейски и международен въпрос. И до ден.днешен след войната в Сирия Европа не може да откри своята съответна политика във връзка с миграцията. Дъблинското съглашение е толкоз стар и неработещ документ, само че за жалост шеста-седма година поред не може да бъде поправен. По отношение на това съглашение за мигрантите е виновна страната, на чиято територия те за първи път стъпват в границите на Европейски Съюз - т.е. България е виновна за всичко. Второ - можехме да имаме структурирана политика във връзка с нашите европейски претенции. България не получава задоволително пари по Фонда за миграция и убежища, а това е нещо, което се договаря с Европейска комисия, когато се разисква общоевропейският бюджет - това е значимо за техниката и системите за наблюдаване, за контингента на Фронтекс ", сподели Йотова.
Тя означи проблемите - редуциране в " Гранична полиция ", неподготвени хора, прекачване на полицейски елементи без да са подготвени и без да има условия. Заяви, че преди години е посетила границата и е видяла по какъв начин младежите са били в будки при минусови температури, без вода и място за обикновена отмора и десет години по-късно тези условия не са се трансформирали. 

Илияна Йотова е безапелационна, че засилена мигрантска вълна постоянно е имало. Вероятно не са били на такива огромни талази, само че този поток си е непрекъснат от самото начало.  " За мен всичко минава през разбиването на каналджийските мрежи. Те не са основани преди един, два месеца, а са през цялото време ", сподели тя. 
По думите на вицепрезидента, общата политическа неустойчивост въздейства на всичко, както на цялото общество, по този начин и на работата на съответните институции. Изходът от тежката политическа рецесия зависи от Народно събрание, сподели Йотова.
Смята, че президентът е основал може би най-хубавата логистика, с цел да бъдат извършени диалози сред парламентарните групи, да има разговор и той се е случил. Каза също, че президенството постоянно е работело, с цел да се структурира оптимално стабилно болшинство в Народното събрание и да има положително държавно управление за България. 
" Оптимист съм за основаване на държавно управление ", сподели тя и добави - " Не ми харесва обаче, че откакто доста от политическите водачи какзват какъв брой е значимо това и поставят запетайка и " само че " с многоточие и споделят, че това държавно управление би трябвало да е до локалните избори. Каква е силата на един подобен кабинет, в случай че знае, че е за подобен къс интервал от време, че би трябвало да приготвят единствено локалните избори, за какви дълбочинни промени може да се приказва и по какъв начин могат да се поемат дълготрайни задължения, те ще бъдат със статута и на служебния кабинет ", сподели Йотова 
За войната в Украйна Йотова съобщи, че най-страшното би било в случай че свикнем, че в центъра на Европа има война и това минава в десетминутните летописи.
" Свикването с войната би било най-тежката присъда за днешното международно общество, за жалост натам вървят тези процеси и нашата роля като държава-член на Европейски Съюз би трябвало да бъде по-силна и по-сигурна. Както и да си приказваме - войната в Украйна не е война в Украйна, тя е война в Европа ", сподели Йотова. 
Вижте целия диалог във
Източник: Българска национална телевизия
 
 
 
12 Ное 20223412 Ное 20228211 Ное 202228911 Ное 2022212511 Ное 2022225711 Ное 2022803КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022144411 Ное 202261909 Ное 202275824 Sep 20222633
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР