Следвайте Гласове в Номинираният от ГЕРБ-СДС кандидат за премиер проф.

...
Следвайте Гласове в Номинираният от ГЕРБ-СДС кандидат за премиер проф.
Коментари Харесай

Проф. Габровски започва срещи с парламентарните сили, търси подкрепа за правителство

Следвайте " Гласове " в
Номинираният от ГЕРБ-СДС претендент за министър председател проф. Николай Габровски стартира срещи с парламентарно показаните сили в опит да откри поддръжка за сформиране на държавно управление с първия мандат. Днес за диалози са поканени „ Демократична България ",  БСП и „ Български напредък “.

По време на срещите номинираният за министър председател от ГЕРБ неврохирургът проф. Николай Габровски ще показа визията си за сформиране на кабинет и ще търси парламентарна поддръжка.
" Идеята е цялостна смяна на политически звук, да се премине от едно кресчендо и от една забележима за всички неефективна борба към разговор, към търсене на общи допирни точки. Надявам се и другите политически сили да си дадат сметка, че в случай че България влече в едни нови предварителни избори през март, а след това през юни, ще загубим извънредно значими неща. Ще изгубим време, което България няма ", уточни в деня на приемането на проучвателния мандат от президента проф. Николай Габровски.
А водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи:

" Професор Габровски има всички права да си търси хора, да си търси специалисти. Той е 100% акредитиран да направи това, което е належащо, с цел да има постоянно държавно управление ".
" Демократична България " (ДБ) и Българска социалистическа партия обявиха, че ще уважат срещата с номинирания за министър председател Николай Габровски, само че ще отидат с ясно обръщение.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова:
" Няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ. Благодарим. Довиждане ".
И Атанас Атанасов от Демократична България:
" Ще създадем среща с него, с цел да му разбираем за какво не може да го подкрепим – поради корупционните практики на държавните управления на Борисов, защото той е представител и препоръчан от ГЕРБ ".
Третата и последна среща на Николай Габровски за през днешния ден ще е с представители на " Български напредък " в късния следобяд в Народното събрание.
Политическата мощ на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев неведнъж съобщи позицията си за нуждата да бъдат направени всички вероятни опити за сформиране на постоянно държавно управление. За на следващия ден предложения от Николай Габровски са отправени към останалите парламентарни групи – " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Източник: БНР
 
 
 
07 Дек 202245207 Дек 2022131707 Дек 2022208607 Дек 202219407 Дек 2022108507 Дек 2022531КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022120219 Ное 2022125505 Дек 202291624 Sep 20223253
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР