Следвайте Гласове в Наш категоричен ангажимент е да запазим комплекса

...
Следвайте Гласове в Наш категоричен ангажимент е да запазим комплекса
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Ангажираме се да запазим комплекса „Марица изток“ и работните места

Следвайте " Гласове " в
„ Наш безапелационен ангажимент е да запазим комплекса „ Марица изток “, като минно-енергиен, и да съхраним работните места. Паралелно с това би трябвало да понижим въглеродните излъчвания. За задачата сме упълномощили на най-хубавите български учени да разработят съвременни технологии. Никой от ръководещите през последната година и половина обаче не им обърна внимание, тъй като тях комплексът не ги интересува. „ Промяната “ го съобщи и продаде за цех за акумулатори “.  Това сподели лидерът на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Стара Загора Красимир Вълчев, който се срещна в Раднево със синдикални ръководители, енергетици и миньори. На срещата участваха Теменужка Петкова и Делян Добрев, министри на енергетиката в държавните управления на Бойко Борисов, Жечо Станков, някогашен заместник-министър на енергетиката, както и регионалният координатор на ГЕРБ Радостин Танев.

По думите на Вълчев, в случай че коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили завоюва доверието на гласоподавателите на 2 октомври ще изготви нов Териториален проект за обективен преход за район Стара Загора. Той напомни, че предходните ръководещи са заложили в него до 2026 година мощностите да бъдат понижени, а минимум 12 000 работни места – съкратени, както и крайният период за закриване на мините и въглищните централи  да е 2038 година

Теменужка Петкова още веднъж напомни, че в нито един европейски документ не се слага краен период за затваряне и държавните управления на Бойко Борисов в никакъв случай не се поемали сходен ангажимент, което се потвърждава с обстоятелства. „ Идваха нееднократно от „ Промяната “ и ви лъгаха в очите. Истината е, че първият длъжностен кабинет заложи в Плана за възобновяване и резистентност създаване на паро-газова централа в комплекса, след това тя беше сменена от четворната коалиция със цех за акумулатори “, добави някогашният министър на енергетиката.
Представителите на ГЕРБ споделиха, че имат неофициална информация от Европейската комисия, че този план е бил мощно подложен на критика и е изваден от Плана, тъй като е неуместен и няма аналог в света.

„ Европа има въглища и оптимално ги употребява, тъй като няма природен газ. В актуалната рецесия Германия и Австрия отварят въглищните си централи. Европа ще премисли зелената си политика и отношението си към производството на електрическа енергия от въглища “, безапелационен е Делян Добрев. Той увери миньорите и енергетиците, че Красимир Вълчев е най-големият бранител на комплекс „ Марица изток “ и с помощта на него е зает научният капацитет на България за намирането на трайни решения за намаляването на въглеродните излъчвания, това се прави и в Европа.
„ Няма да позволим комплексът, който е енергийното сърце на България, нито ползите на района ни да бъдат продадени “, съобщи и Радостин Танев.
Присъстващите имаха опция да зададат доста въпроси и да получат отговори за съответни незабавни ограничения за понижаване на галопиращата инфлация, цените на горивата, обезщетенията за бизнеса, институциите от обществения бранш и аграрни производители.

Миньорите споделиха, че са пред колапс поради забавянето на разкривката и липса на аварийни елементи, и желаеха незабавни дейности за решаването на тези проблеми.
Заместник-кметът на Раднево Димитър Желев благодари на Красимир Вълчев, че по време на мандата му като министър на образованието и науката са актуализирани учебни заведения и детски градини. Той добави, че Общината разполага с към 400 дка земя, която е на стратегическо място и може да бъде превърната в индустриална зона за привличане на вложители.
В срещата участваха още претендентите да народни представители от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Зорница Георгиева и Методи Марков, както и общинският началник на ГЕРБ – Раднево Николай Динев.
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР