Следвайте Гласове в .Латвийската Служба за държавна сигурност съобщи вчера,

...
Следвайте Гласове в .Латвийската Служба за държавна сигурност съобщи вчера,
Коментари Харесай

Латвия разследва независима телевизионна станция, подозирана, че помага на руските войски

Следвайте " Гласове " в.
Латвийската Служба за държавна сигурност заяви през вчерашния ден, че е почнала следствие на изказвания, направени от публицист в самостоятелната съветска телевизионна станция „ Дожд “ по съмнение, че медията оказва помощ на войските на Москва във войната против Украйна, съобщи Ройтерс. Латвия е дребна някогашна руска република със доста рускоезично малцинство и е измежду най-силните критици на съветската инвазия в Украйна.

„ Дожд “ излъчва от Латвия и други страни, откакто съветските управляващи затвориха московското й студио с претекст, че умишлено популяризира лъжлива информация за дейностите на съветските войски в Украйна.
Службата за държавна сигурност сподели, че в четвъртък водещ на новинарска емисия по телевизия „ Дожд “ изразил вяра, че телевизионната станция към този момент е помогнала за снабдяването на доста съветски бойци с най-необходима екипировка.
„ Тези изказвания пораждат съмнение, че телевизионният канал оказва помощ на бойците от съветските окупационни сили “, се споделя в прессъобщение на Службата за сигурност.

„ Никаква поддръжка за агресора Русия не е оправдана “, показва латвийската Служба за държавна сигурност и прибавя, че всеки, който оказва помощ на съветските войски, носи наказателна отговорност.
Латвия е дребна някогашна руска република със доста рускоезично малцинство и е измежду най-силните критици на съветската инвазия в Украйна.
Службата за сигурност сподели, че неведнъж е предупреждавала политиците за провокациите, „ произлизащи от съветските така наречен самостоятелни медии, трансферирали активността си в Латвия “ и сподели, че те съставляват риск за разузнаването.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
03 Дек 20221802 Дек 202291602 Дек 202262602 Дек 202252502 Дек 202251002 Дек 2022566КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022203019 Ное 2022103729 Ное 202243824 Sep 20223118
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР