Следвайте Гласове в .Конфликтът се запали от Министерството на културата

...
Следвайте Гласове в .Конфликтът се запали от Министерството на културата
Коментари Харесай

Директорът на Народния театър: Велислав Минеков иска да кадрува в театъра. Аз не мога да съм маша за лустрация

Следвайте " Гласове " в.
„ Конфликтът се възпламени от Министерството на културата и беше изнесен отвън постройката на театъра точно от служебния министър, който сподели, че в Народния спектакъл има война. Разбира се, че аз съм задачата. Не мога да съм маша за лустрация на даден човек. Имам чувството, че Велислав Минеков желае да кадрува в Народния спектакъл. Но един длъжностен министър не може да кадрува в спектакъл ”. Това сподели в предаването  „ Здравей, България ” на Нова телевизия шефът на Народния театър „ Иван Вазов ” Васил Василев.

Вчера някои от актьорите изпратиха отворено писмо до културния министър, президента и ръководителя на парламентарната Комисия по култура и медии с искане проблемите на театъра да се вземат решение единствено от управлението. Те поддържаха дейностите на шефа. Служебният отраслов министър Велислав Минеков обаче изрази подозрение, че актьорите, положили автограф в писмото, са били принудени да го създадат от самия Василев. „ Такива писма ги изхвърлям в кошчето ”, съобщи Минеков на брифинг.
Скандалът е предшестван от различен конфликт сред стените на театъра. Режисьорът Александър Морфов застана против пиарката на Народния спектакъл Велислава Кръстева с обвинявания в политическа агитация, откакто придружила Ахмед Доган до изборната секция на 2 октомври. „ Госпожа Кръстева е пиар на театъра. Това е слугинска служба ”, съобщи Василев. По думите му, всеки един чиновник на театъра е преди всичко жител и в случай че не пропагандира от сцената, гражданската му позиция няма значение.
Според шефа на театъра и единият чиновник, в лицето на Александър Морфов, и другият, в лицето на Велислава Кръстева, са знаели при подписването на договорите си, че ще работят дружно. „ Защо Александър Морфов, който идва след това, след Велислава Кръстева, не е споделил нито дума, не е споделил, че има някакви терзания за политически пристрастия? ”, попита той.

Министърът на културата Велислав Минеков твърди, че има отвод от управлението на Народния спектакъл да се дават всички външни контракти. Васил Василев обаче съобщи, че културният министър не е контролиращ орган и не може да изисква документи за „ неразбираеми цели ”. „ Няма отвод. Напротив. Веднага като някогашен негов консултант съм върнал отговор на неговото писмо, в което писмо съм описал каква е процедурата и какво би трябвало да се направи, с цел да се провокира инспекция в Народен спектакъл „ Иван Вазов ” и съм изразил ясно моето мнение, че ние сме подготвени по всевъзможен метод да спомагаме за тази инспекция ”, акцентира шефът на театъра. По думите му, през вчерашния ден по подобаващ ред документите са изискани и следва инспекция.
Целия диалог гледайте във видеото.

Източник: Нова телевизия
 
 
01 Дек 2022242130 Ное 2022191429 Ное 2022201128 Ное 2022300227 Ное 2022148726 Ное 20222118КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022183719 Ное 2022100829 Ное 202238624 Sep 20223104
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР