Следвайте Гласове в Интересни изводи могат да се направят от

...
Следвайте Гласове в Интересни изводи могат да се направят от
Коментари Харесай

Електромобилите отстъпват по надеждност на колите с двигатели с вътрешно горене

Следвайте " Гласове " в
Интересни заключения могат да се създадат от статистическите данни и потребителски мнения на Consumer Reports за разнообразни типове артикули, продавани в Съединени американски щати. На тяхна база организацията сформира рейтинги за надеждност на артикули от един и същи вид, предлагани от разнообразни производители, включително коли.

Тъй като паркът от електрически автомобили непрекъснато се уголемява, към този момент се натрупат искания към този вид транспортно средство, което по дизайн съдържа по-малко елементи и е по-малко евентуално да се повреди в сравнение с ДВГ автомобил. Оказва се обаче, че даже не всички модели на Tesla са получили рекомендации от Consumer Reports.
От началото на годината до септември в Съединени американски щати са продадени 576 000 електрически транспортни средства, доста повече от същия интервал на предходната година (340 000). Пазарният дял на електрическите автомобили  в Съединени американски щати се е нараснал от 3% на 6% през годината, което ясно демонстрира темпа на на повишаване на известността им. Същевременно нараства и броят на недоволствата по отношение на работата на електрическите автомобили.
Според Consumer Reports, от всички типове транспортни средства, електрическите са предизвикали най-вече недоволства от потребителите в Съединени американски щати. Изданието употребява оценка за надеждност на колите по канара от 0 до 100 точки.  Средната оценка за надеждност на електрическите автомобили е 36 точки. Единствено доста известните в страната пълноразмерни ДВГ пикапи се показват по-зле с резултат от 30 точки. Средният резултат за всички коли е от 41 до 60 точки.

Според създателите на изследването, купувачите на електрически автомобили най-често се оплакват от проблеми с тяговите акумулатори, системите за зареждане, електрическите мотори и други детайли на силовото задвижване. Поне този вид проблеми са упоменати от притежателите на електрически автомобили Chevrolet Bolt, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Kona Electric и Volkswagen ID.4.
Хибридните транспортни средства, в това число plug-in версиите, демонстрират доста по-висока надеждност и задоволеност на клиентите – приблизително 78 точки по скалата на Consumer Reports. Това може да се изясни с обстоятелството, че спрямо електрическите транспортни средства, хибридите се създават доста по-отдавна и към този момент са претърпели редица „ детски заболявания “.
Десетте най-проблемни транспортни средства на американския пазар включват много постоянно срещания и относително на ниска цена електрически автомобил Chevrolet Bolt EV, чиято известност от 17 точки може да е наранена от историята с всеобщото евакуиране от пазара на модела, заради дефектни акумулатори, създадени от LG Energy Solution.
Оборудван с акумулатори, създадени в Корея, моделът Hyundai Kona Electric като цяло реализира едвам 5 точки. В същото време колите на корейския тръст в някои случаи получават най-високите оценки за надеждност измежду електрическите транспортни средства в Съединени американски щати: Kia EV6 (91 точки), Genesis GV60 (84 точки) и Hyundai Ioniq 5 (76 точки).
Toyota Corporation, която до неотдавна демонстрираше равнодушие към електрическите транспортни средства, обичайно заема две позиции в Топ 3 на най-надеждните автомобилни марки в класацията на Consumer Reports. Премиум марката Lexus оглавява рейтинга, до момента в който майката Toyota остава на второ място.
Tesla е най-популярният електрически автомобил в Съединени американски щати, класирайки се на 19-то място в Consumer Reports с резултат от 40 точки. Преди година колите на Tesla не попадаха в топ 20 за надеждност. Показателно е, че Tesla Model 3 е предложен от създателите на проучването с рейтинг от 78 точки, до момента в който Model Y към момента се задоволява със 73 точки и не може да се класира в рекомендациите на Consumer Reports.
 
Източник: technews.bg
 
 
 
 
15 Ное 202295314 Ное 202276712 Ное 202228311 Ное 202220011 Ное 202251508 Ное 2022826КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022162516 Ное 2022132416 Ное 202229424 Sep 20222728
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР