Следвайте Гласове в Германия даде да се разбере, че ПВО ...

Следвайте Гласове в Германия даде да се разбере, че ПВО

Германия към Полша: Системите за ПВО Пейтриът са за територията на НАТО, не за Украйна

Следвайте " Гласове " в
Германия даде да се разбере, че Противовъздушна отбрана системите " Пейтриът " (Patriot), които Берлин предложи на Полша, са предопределени за потребление на територията на НАТО, противопоставяйки се на настояванията на Варшава те да бъде изпратена в Украйна.

" Тези " Пейтриът " са част от интегрираната противовъздушна защита на НАТО, което значи, че са предопределени да бъдат ситуирани на територията на НАТО ", сподели немският министър на защитата Кристине Ламбрехт в Берлин, съобщи Ройтерс, представена от БНР.
" Всяко потребление отвън територията на алианса ще изисква предварителни полемики с НАТО и съдружниците ", добави тя.
Берлин предложи на Варшава системата за противоракетна защита Patriot, с цел да помогне за обезпечаването на въздушното пространство, откакто заблудена ракета се разруши и умъртви двама души в полско село предходната седмица.

Полският министър на защитата Мариуш Блашчак обаче сподели в сряда, че е помолил Германия вместо това да изпрати огневи единици Patriot в Украйна.
" След продължаващите съветски ракетни офанзиви в Украйна, желаех от Германия батареите Patriot, препоръчани на Полша, да бъдат трансферирани в Украйна и ситуирани на западната й граница ", написа тогава Блашчак в " Туитър ".
В понеделник Полша пък сподели, че ще предложи разполагането на спомагателни ракетни установки " Пейтриът " покрай границата си с Украйна.
Но системите са в дефицит в НАТО, така като след Студената война доста съдружници от алианса понижиха техния брой, с цел да отразят оценката, че занапред ще би трябвало да се оправят единствено с лимитирана ракетна опасност, идваща от страни като Иран, отбелязва Ройтерс.
Това се промени фрапантно с нахлуването на Русия в Украйна, което накара съдружниците от НАТО да се борят да усилят запасите си от муниции и да се оправят с минусите на системата за противовъздушна защита.
Германия разполагаше с 36 Противовъздушна отбрана системи " Пейтриът ", когато беше страна на фронтовата линия на НАТО по време на Студената война и даже тогава разчиташе на поддръжка от съдружниците на алианса. Днес обаче немските въоръжени сили са намалели до едвам 12 системи " Пейтриът ", две от които са дислоцирани в Словакия, припомня организацията.
 
27 Sep 202297905 Sep 2022116707 Апр 2022320525 Март 2022150301 Март 2022213316 Фев 20224221КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани24 Ное 202217119 Ное 202274318 Ное 2022223224 Sep 20222948
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД

Източник: glasove.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg