Следвайте Гласове в Близо 90% от общата сума на даренията,

...
Следвайте Гласове в Близо 90% от общата сума на даренията,
Коментари Харесай

90% от даренията за Демократична България на последните избори са от служители на NEXO

Следвайте " Гласове " в
Близо 90% от общата сума на даренията, получени от „ Демократична България “ на последните парламентарни избори на 2 октомври 2022 година, са направени от чиновници на разследваната у нас и в Съединени американски щати за машинация на инвеститори, пране на пари и заобикаляне на глобите против Русия криптобанка NEXO. Това излиза наяве от обществените данни за донорите на партиите у нас в Единния указател по Изборния кодекс, поддържан от Сметната палата.

Дори най-бързият взор в него демонстрира нескрито мрежата, разпъната от Иво Прокопиев в политиката и в големи браншове от бизнеса, включително и криптовалутите, към които разградският олигарх постоянно е имал афинитет.
Така, справката за донорите на една от политическите обединения, представляващи ползите му в политиката – съюзът на „ Да, България “ и ДСБ „ Демократична България “, демонстрира, че по време на акцията си за вота предходната година за 48-ото Народно заседание обединението е получила дарения на обща стойност 221 134 лв..
179 993 лв. от тях са преведени от 9 чиновници на ниско и приблизително равнище в криптопирамидата NEXO. Впечатляващото е, че множеството от спонсорствата са преведени на една и съща дата и са за идентични суми.

По 20 000 лв. са дали Стелла Златарева, която съгласно LinkedIn профила й е PR управител на криптобанката, Габриела Дашева (офис управител съгласно профила й), Деница Димитрова (специалист по продуктов маркетинг), Дияна Калъчева (мениджър вътрешни връзки и култура), Йордан  Шанов (специалист пряк маркетинг), Михаил Калотов (дигитален маркетинг) и Тоня Зафирова (пърформънс маркетинг).
Шефът на маркетинга Любчо Костадинов е превел 19 999 лв., а експертът по маркетинг Виктор Сърку – 19 994 лв.. 7 от финансовите инжекции са направени още в първия ден на предизборната акция – 2 септември. С това обаче спонсорствата по команда от страна на NEXO към Демократична България надалеч не се изчерпват. Оказва се, че те са стартирали още на по-предните парламентарни избори – на 14 ноември 2021 година
Първият избор, в който воденият от Кирил Петков и Асен Василев по-голям брат на Демократична България по олигархични обвързаности – „ Продължаваме промяната “, се яви. И след който образува четворната коалиция точно благодарение на Демократична България и присъединяване на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.
Така, справката за даренията демонстрира, че инжекция от общо 120 000 лв., като по 20 000 лв. тогава са превели още веднъж Стелла Златарева, Габриела Дашева и Виктор Сърку. Същата сума е пристигнала и по линия на ивент мениджърът в NEXO Валентина Танева, мениджърът Елеонор Топалова и експертът по бизнес развиване Георги Манолов. При всички тях е заявен един и същи генезис на средствата – трудови хонорари, което повдига и десетки въпроси по отношение на размера на заплатите в сравняваната с OneCoin на Ружа Игнатова криптопирамида. Но най-много – по отношение на произхода на самите средства поради обстоятелството, че NEXO сега е разследвана за измами и пране на пари. Съмнения, които в случай че се потвърдят, ще значат, че акцията на парламентарна партия е била финансирана с мръсни пари.
Анализът на данните от Сметната палата демонстрира прочее, че за разлика от листата на Демократична България, измежду донорите на Политическа партия не попадат директно свързани с NEXO лица. Поне на пръв прочит. Че сред спонсорствата и двете обединения, чийто конци се дърпат от задкулисието в лицето на Иво Прокопиев и управлявания от него кръг „ Капитал “ има взаимовръзка обаче сочат няколко ясни следи. Като да вземем за пример излезлите към този момент нескрито обстоятелства, че съоснователят на криптопирамидата и нейно лице – някогашният народен представител от Република България Антони Тренчев е сподвижник още от времената в управлението на ДБГ с видния кадър на кръга „ Капитал “ и някогашен фирмен юрист на Кирил Петков - Стамен Янев. Както и с мандатоносителя на Политическа партия и сегашен зам.-шеф на групата й Настимир Ананиев, който прочее е и някогашен съучастник на Антони Тренчев. Нито с биографията на различен към този момент някогашен народен представител от Политическа партия Александър Ракшиев, който е бил акаунт управител на NEXO. Или пък с други няколко показателни разкрития – че вицепрезидентът на криптопирамидата Александър Починков е бил върховен управител в „ Икономедиа “, а самите издания на медийната империя на Иво Прокопиев са работили в години от 2018 година, когато е учредена NEXO чак до експлоадирането на аферата като рекламна платформа за промотирането й у нас, заплащано със средства, които сега са обект на следствие за пране на пари.
По време на конференцията на прокуратурата за следствието на активността на NEXO у нас пък бе оповестено и че е засечена среща на представители на криптопирамидата с финансов министър от последния постоянен кабинет у нас. Целта на срещата била да се осъществя опция криптобанката да се включи в системата за междубанкови разплащания БОРИКА и по този начин предлаганите от тях криптосредства да станат… кеш. След като държавното обвиняване разгласи тази информация съоснователят на Политическа партия Асен Василев излезе с отворено писмо до медиите, в което удостовери за срещата, само че опроверга защо е била тя (виж карето).
На този декор индикативен е и различен факт, който лъсва от регистъра на Сметната палата. Преди вота от 14 ноември 2021 година сходни явно дирижирани спонсорства към Демократична България по линия на NEXO не се виждат в описите. Нито в тези от парламентарните избори през юли 2021 година, нито измежду даренията от април 2021 година Което ражда напълно разумната догадка, че за първия избор – този през ноември, в който на политическата сцена стартира да тича новият политически кон на Прокопиев – Политическа партия, в лабораторията за политинженеринг на задкулисието е задействана стройна финансова скица, с цел да може олигархът да конфигурира хората си на кормилото на страната. Докато към Кирил Петков и Асен Василев отива главният къс от спонсорства по линия на хора от бизнеси, свързани с ползите на кръга „ Капитал “, към предходния му план Демократична България са помпани финансови инжекции от NEXO, с цел да може залязващата към оня миг групировка да влезе в Народното събрание и да изиграе ролята на патерица на Политическа партия. А с цел да не може схемата да се наблюдава (както и стана до експлоадирането на аферата с криптопирамидата), средствата са дарявани от чиновници от ниския и междинния ешелон, а не от висшите фрагменти на NEXO.
А по каква линия са идвали спонсорствата към Политическа партия? Справката в техните описи демонстрира, че към сметките на ВОЛТ, която поради неналичието на регистрация към оня миг на Политическа партия като партия е играела ролята на отговорник за приходите и разноските при акцията, са постъпвали десетки и даже стотици хиляди левове по линия компании от софтуерния бранш, които постоянно се радват на рекламни материали и промоутърска активност от страна на изданията на кръга „ Капитал “. Така в края на септември 2021 година, в навечерието на акцията за вота на 14 ноември, по сметката на ВОЛТ постъпват да вземем за пример 20 000 лв. от съоснователя на компанията за „ интегрирани механически софтуерни решения “ в региона на земеделието НИК – Калоян Куманов. Дружество, което в идващите месеци се радва на засилена реклама под формата на необозначени като такава публикации в „ Капитал “.
Модата „ даваш пари, получаваш реклама “ не стопира до този образец.
Още по-показателен за меко казано ексцентричния метод за стимулиране (възнаграждаване) на партийните спонсорства е казусът със основателите на IT компанията SiteGround Иво Ценов и Тенко Николов. На 4 октомври 2021 година Иво Ценов е записан като спонсор към Политическа партия посредством ВОЛТ с 200 000 лв.. Пак към Политическа партия посредством ВОЛТ своя дан дава и съдружникът му Тенко Красимиров Николов. Той е в размер на 150 000 лв.. Така, единствено от тях двамата, Кирил Петков и сие получават 350 бона мощна инжекция за акцията си. Тенко Николов прочее се регистрира освен към Политическа партия с подаяние. На 22 октомври той превежда 215 000 лв. към Демократична България, чийто спонсор е бил, само че с по-скромна сума и на изборите през лятото – 115 000 лв.. На този декор надали ще има сюрпризирани, че единствено в „ Капитал “ материалите, промотиращи Ценов, Николов и компанията им се над 30. 
Разследваната от българската прокуратура по сигнал и партньорство на непознати служби, включително и английските финансова пирамида надалеч не се изчерпва единствено до криптопазарите. А си има свое отражение и в родната политика.
Тук е моментът да се напомни, че първи за създаване на партиен модел по образеца на финансовите пирамиди заприказва не различен, а персонално съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. В стенограмите от АРГОгейт от секрети срещи през 2016 година на две столични местоположения сред Прокопиев и негови доближени политици, публицисти и Неправителствени организации деятели, които демонстрираха за първи път нескрито симбиозата на играчи в медиите, Неправителствени организации бранша и партийната сцена в интерес на олигархията, при разискванията по какъв начин да се структурира „ Да, България “ и кого Република България да издигне за претендент за президент Христо Иванов даде точно този модел за образец. „ Тази общественост от 300 да нарастне до 3000 души. Бихме могли да употребяваме модел, всеки от тези 300 би могъл да се включи. Ще забележите, че това е моделът на финансовите пирамиди “. По-пророческо признание от този откъс мъчно може да се откри в актуалната политика.
Доверени хора на Прокопиев в управлението на „ Да, България “
Създаването на ръководената от някогашния правосъден министър и сегашен ръководител на групата на Демократична България Христо Иванов „ Да, България “ в действителност бе пилотният план, по чиято матрица по-късно олигархът Иво Прокопиев структурира и новия си спортен кон на политическото поле Политическа партия, посредством който съумя да овладее изцяло властта в страната за цели 6 месеца. Тук е моментът да се означи, че за първи път Кирил Петков влезе публично в политиката не като длъжностен министър на стопанската система, а като член на Националния съвет на „ Да, България “, в който компания му правеха видни доверени лица на Иво Прокопиев. При основаването на групировката в контролния й съвет влезе дясната ръка в бизнеса на разградския олигарх Юри Катанов. Списъкът не се изчерпва дотук. В Националния съвет тогава се озова и различен приближен кадър на кръга „ Капитал “ в няколко компании на Прокопиев от сферата на строителството и имотния пазар – Ангел Гяуров. Сестрата на Гяуров – Биляна Гяурова-Вегертседер пък съгласно системата за имотно разузнаване ДАКСИ е била съучастник на Христо Иванов във компанията „ Били-консулт “. Двамата управляваха и БИПИ – Българския институт за правни начинания.
Зам.-шефът на Национална следствена служба: Не е обикновено да отделиш 20 000 лева за подаяние при годишна заплата от 40 000 лева
" Няма неприятно млади, будни хора да вършат дарения на политически партии. Ако имаш годишен приход 200 000 лева, да отделиш 10%, това звучи естествено. Обаче, в случай че приходът ти за годината е 40 000-50 000 лева, да отделиш 20 000 за подаяние - това не е обикновено “. Това съобщи в неделя в изявление за Българска национална телевизия зам.-шефът на Национална следствена служба и някогашен член на Висш съдебен съвет Ясен Тодоров. „ Ако тези дарения са правени хипотетично в къс интервал от време, даже по едно и също време, дали това не е общо подаяние, разрушено на части, с цел да се падне под някакъв предел, с цел да не се постанова декларирането му и попадането му под глобата на закона? Но това не е обект на нашето следствие ", разяснява той.
Политици питат Асен Василев за връзките му с криптобанката
Политици от ГЕРБ и Има Такъв Народ заляха с въпроси някогашният финансов министър и съпредседател на Политическа партия Асен Василев за връзките му с криптобанката. След появяването на информацията от прокуратурата, че е допустимо той да е лобирал в интерес на NEXO за включването й в националната разплащателна система, заваляха питания дали този проект не е обвързван с огромната упоритост на Политическа партия да се снабди със личен началник на Българска народна банка.
Драмата с избора на гуверньора на националната банка стана една от аргументите тогавашната ръководеща коалиция от Политическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България и Българска социалистическа партия да се разклати съществено. Първоначално от Има Такъв Народ издигнаха собствен претендент за поста, само че в последния миг от Политическа партия настояха техен човек да поеме ръководството на трезора.
„ БОРИКА се ръководи взаимно от Българска народна банка и МФ. Без Българска народна банка Асен Василев не може да спомага на NEXO. Затова му беше толкоз значима кандидатурата на Гюров “, съобщи Красимир Велчев от ГЕРБ.
“Внушенията на прокуратурата, че в Министерство на финансите е извършена някаква загадка среща, на която сдружения, занимаващи се с криптовалута, са обсъждали с министър Василев по какъв начин през системата „ Борика “ да правят разплащания в криптовалута, не дават отговор на обстоятелствата ”, написа от своя страна до медиите Асен Василев.
През уикенда обаче се появи запис от изявление пред онлайн подкаст преди месеци, което изцяло опровергава изказванията на някогашния вицепремиер Асен Василев. В него той безусловно споделя: „ Имахме някои диалози до момента в който бях в Министерството на финансите с огромни, дано да кажем, играчи в криптопространството по какъв начин „ Борика “ може да стане в действителност „ coin to fiat exchange “.

Източник: " Труд "
 
 
 
 
16 Яну 202321116 Яну 202337616 Яну 2023140016 Яну 202321216 Яну 20233516 Яну 20231167КоментариСт. Л. Костов15 Яну 2023 20:19ч.
А какво е разследващото мнение на крипто-джуджето?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Киро най-простия канадец и най-тъпия американски сътрудник в България15 Яну 2023 20:29ч.
Даренията се вършат абсЕлютно безкористно! Никой нЕма да се облажи! Верайте! Алангро!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати тамън15 Яну 2023 20:36ч.
Собствениците на SiteGround си купиха самолетче за 59 млн. $ неотдавна... някой да поразрови от кое място са им париците, че от хостинг единствено не става
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР