Следвайте Гласове в .АЕЦ Козлодуй ЕАД и Уестингхаус Електрик Швеция

...
Следвайте Гласове в .АЕЦ Козлодуй ЕАД и Уестингхаус Електрик Швеция
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй и Уестингхаус Електрик Швеция подписаха договор за доставка на свежо ядрено гориво

Следвайте " Гласове " в.
АЕЦ " Козлодуй " ЕАД и " Уестингхаус Електрик Швеция АВ " подписаха контракт за доставка на свежо нуклеарно гориво за 5-ти блок на атомната ни централа. Договорът бе подписан през днешния ден в София, оповестява Българска телеграфна агенция.

Споразумението е в осъществяване на съгласуваната с Агенцията по доставките (ESA) към ЕВРАТОМ стратегия на АЕЦ " Козлодуй " за диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво и в сходство с решението на Народното събрание от 9 ноември 2022 година за ускорение на процеса за обезпечаване на различен снабдител. В тази връзка сходно съглашение се приготвя и с френската " Фраматом " за доставка на гориво за 6-ти блок. С това ще се реализира цялостна диверсификация и сигурност на доставките. 
Договорът бe подписан от Георги Кирков, изпълнителен шеф на АЕЦ " Козлодуй ", и Азиз Даг - ръководещ шеф на " Уестингхаус Електрик Швеция ". 
Росен Христов: Няма опасности за България с доставките на нуклеарно гориво от " Уестингхаус "

Управляващ шеф на „ Уестингхаус Електрик Швеция “ окачестви подписването като исторически миг и началото на дългогодишно партньорство.
„ Това е краят на един доста дълъг развой и с това сключване ние слагаме началото на едно дългогодишно партньорство, което ще продължи отсега нататък. Ние целим отбрана и сигурност на нуклеарната ви централа, за тази цел можем да се похвалим с над 40-годишен опит в нашата сфера на работа и с подготвеност. Ние от „ Уестингхаус “ сме извънредно ангажирани да развием едно сполучливо партньорство. Искрено се надявам началото на това партньорство да има единствено триумфи за България. Това, че подписахме през днешния ден този контракт слага началото на едно ново развиване “, сподели той.
От своя страна министърът на енергетиката Росен Христов дефинира подписването като забележителна крачка напред към диверсификацията на доставката на нуклеарно гориво както в осъществяване на европейската тактика, по този начин и в осъществяване на решение на Народно събрание от ноември месец тази година.
„ В момента имаме едно партньорство, една договорка, която е извънредно добра и преференциална за нашата страна, изискванията, които постигнахме за тези месеци, в които сме на власт, са една сигурност на доставките. С „ Уестингхаус “ в този момент имаме спогодба за доставка за нуклеарно гориво, ние изцяло изпълняваме уговорката към Европейската организация за диверсификация и то в цялостни плюсове за нас. Успяхме да разгадаем всички механически трудности и да осигурим безспорна сигурност на осъществяването на атомната централа посредством това гориво “, сподели той.
Министър Христов акцентира, че подсигуряваме и сигурност на доставките, тъй като сега всевъзможни доставки от Русия са невъзможни, в това число и такива на нуклеарно гориво.
„ С подписването на този контракт де-факто осигуряваме непрекъсната работа на АЕЦ „ Козлодуй “, а работата на АЕЦ-а е изключителна значима както за нас, по този начин и за целия район. Доставката от „ Уестингхаус “ ни дава опция за по-тясно съдействие в развиването на цялата българска нуклеарна енергетика “, съобщи енергийният министър.
Източници: Българска телеграфна агенция, БГНЕС
 
22 Дек 202230721 Дек 202295120 Дек 202284219 Дек 2022217118 Дек 2022374917 Дек 2022794КоментариОтче Ваш22 Дек 2022 11:16ч.
Краят на АЕЦ " Козлодуй " е избран за 2024 година!!! Слава Американу, Слава Булгаристану, Героям популярност и приключва с АМИН!!!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати......22 Дек 2022 11:19ч.
Не за 2024, а за 2027 за 5ти блок и 2029 за 6ти.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Дотогава Устегнгхауз може да не съществува в природата22 Дек 2022 11:49ч.
Заедно тугедър цузамен заедно със Съединени американски щати
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ГАГА22 Дек 2022 12:09ч.
Ще гръмнат АЕЦа, но това няма да попречи да сложат най-голямата батерия в света, вместо гръмнатата ПАВЕЦ " Чаира ". А я гръмнаха, с цел да обезпечат терен за батерията. А като няма АЕЦ, тази батерия ще стане тъкмо за музея (на нелепостта и лакомията).
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ким Чен Ун22 Дек 2022 12:54ч.
Без Русия загиваме е опорка още от преди 140 година С ръководството на Стамболов се оказва тъкмо противоположното.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Truman22 Дек 2022 11:21ч.
Сегаааа.... или имаме искрено ненормални хора в енергетиката - ядерната - или се приготвя СХЕМА... В темелин стана огромен гаф,когато смениха горивото и единствено Господ ги избави.. и те дадоха ЗАДНА... и се върнаха към автентично нуклеарно гориво.. в този момент ние вършим същото салто МОРТАЛЕ.. само че тъй като нашите не са ИДИОТИ, а са положителни експерти в нуклеарната енергетика.. залагам на думата СХЕМА.. подписваме с Уестин... те купуват по " техен " си метод автентично гориво(руско) и ни го продават със 100% надценка.. тъй като е от братска нам страна (САЩ)...Божеее, Божеее какъв брой тъга има по този свят Боже!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ГАГА22 Дек 2022 12:05ч.
И от по кое време простите рашани се научиха да създават атомно гориво? Нали с тяхно гориво гръмнаха реакторите във Фукушима? Всичко им го вършат американците. Американците ги доставят с уран, петрол, газ и ум.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ММ9322 Дек 2022 11:28ч.
С такива способени експериментатоти като радеф и командата му, скоро ситуацията ще бъде: България це украйна... СТУД и МРАК.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати old_beggar22 Дек 2022 11:28ч.
от дълго време е известно: политика се прави единствено посредством изменничества – измяната е иманентно качество на държанието на политиците…
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Haho22 Дек 2022 11:49ч.
Носете си новите облекла момчета. Тук измяната е народен спорт.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати teridan22 Дек 2022 11:51ч.
Присъдата на България е подписана - всичко в стопанската система е разграбено, българите на процедура са превърнати в плебеи на непознати страни, а младите последователно ще бъдат претопени в западните общества и дебългаризирани. Като че ли нещата са стигнали на този стадий, от който връщане обратно няма. И ни продадоха българи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ГАГА22 Дек 2022 12:00ч.
Не се притеснявай. България е избрана за прекачване към Турция. И това е по-добрият вид от колония на Щатовете.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати баба Яга22 Дек 2022 12:19ч.
Дано да си прав, това в действителност е по-добрият вид. Другият е Съединени американски щати да ни пратят за пушечно месо против Русия. В Турция най-малко има ред и има късмет да оцелеем.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати АШКОЛСУН!22 Дек 2022 12:35ч.
Натикаха ни назад в дупката,от която век и половиняа пълзим да се измъкнем, салава USA!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " Дано да си прав " 22 Дек 2022 12:52ч.
Не говорите съществено, нали? С това пораженческо мислене - стигнахте дотук!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати сащ са сатанисти22 Дек 2022 12:12ч.
Всеки от " българските представители " е ВРАГ НА НАРОДА!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Леля Фанка22 Дек 2022 12:15ч.
Нещо по ко кретно за цени и генезис ба горивото?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати зевзек22 Дек 2022 12:21ч.
Какво значение има? Важното е да скапе централата и тя да спре да работи. Е, може и да гръмне, но това е другарски огън, евроатлантически.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Виктор22 Дек 2022 12:19ч.
Най нездравословните решения за обществото постоянно се взимат преди Коледа, по този начин е още от времето на частната банка - " федералният запас " която приватизира доларът и Удроу Уилсън 1913! Срамен ден е през днешния ден, след това ЗлоРадев, няма да може да се извини пред народа като за Политическа партия, просто няма да има ток! Запомнете това е краят на България, и някак никак не ме е гняв, вижда ми се справедливо, толкоз унизително състояние, да вървят министри на крайници в хотела и да подписват каквото им сложат да подпишат... После може да идат на шведска маса в гранд хотела, за формален обяд не са заслужили тези помиари!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Начи,22 Дек 2022 12:22ч.
към този момент и децата схванаха, че диверсификация на енергоизточниците, в действителност, значи включването на съответен, авансово селекциониран медиатор, който да прибира лъвския дял от облагите..
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мери22 Дек 2022 12:26ч.
Нищо не запознат съм нуклеарни и прочие горива (проста женска глава). Питам обаче Кунева и нейните почитатели какво схващат. Преди години България изнасяше ток за Балканите, също и храна, торове, метали, химия, тухли, чаршафи и какво ли не... Съседите идваха и ми споделяха, че по-хубава храна, планински курорти и т.н не са виждали! И харесваха София... Сега мълчат.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z22 Дек 2022 12:51ч.
Нищо, откакто обесим цветът на нацията, ще си построим нов съветски АЕЦ!... бъдете сигурни!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ким Чен Ун22 Дек 2022 12:52ч.
Бизнес с Рашастан към този момент не прави никоя страна от белия свят.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z22 Дек 2022 12:53ч.
Ти тъй като си бял, те третират като скакалец
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР