Следващото десетилетие чука на вратата и както изглежда много аспекти

...
Следващото десетилетие чука на вратата и както изглежда много аспекти
Коментари Харесай

Вижте кои ще са 9-те професии на следващото десетилетие

Следващото десетилетие чука на вратата и както наподобява доста аспекти на живота ни ще се трансформират радикално. Роботите ще завземат редица работни места, някои специалности ще изчезнат, само че на тяхно място ще се появят други като резултат от развиването на изкуствения разсъдък и международната галактическа конкуренция. Звучи вълнуващо, нали?
Ето и деветте нови специалности, които най-вероятно ще станат действителност през идващото десетилетие:
Продавач на изкуствен интелект - изкуственият разсъдък навлиза в доста сегменти в обществото. Скоро той ще бъде необятно приет като това, каквото е: потребен инструмент. И като всеки различен инструмент, ще би трябвало да има някой, който да го продава на бизнеса и хората. Сключването на договорка изисква повече от сухи цифри и данни - нужна и човешка интервенция.
Мениджър на цифрова логистика - облачните компютърни услуги няма да изчезнат скоро. Децентрализираните центрове за данни ще продължат да дават услуги на бизнеса и хората, давайки ни бърз и елементарен достъп до файлове и компютърна мощност на всички места по света. За да я дават, центровете за данни ще би трябвало непрекъснато да бъдат усъвършенствани, обновявани и следени.
Брокер на данни - той ще бъде детективът, библиотекарът и анализаторът на 21 век. Работата му ще е да преглежда терабайти данни, непокътнати локално или онлайн, с цел да дава отговори на клиенти. Това включва отговарянето на характерни въпроси, както и подготвянето на разбори за вземането на бизнес решения.
Специалист по опазване на здравето и финанси - човек, който ще бъде по едно и също време и житейски, и финансов коуч. Той ще следи клиентите си посредством специфични гривни (или може би програмен продукт за сегашните умни часовници), които ще наблюдават виталните индикатори. Потребителите ще получават общи и самостоятелни препоръки посредством известия на гривните за построяването на здравословни привички или възнамерява на разноски.
Разработчик за blockchain - тази специалност няма да бъде нова, само че ще се популяризира стремглаво. Криптовалутите няма да изчезнат скоро, само че те са единствено една от множеството вероятни сфери, в които блокчейн технологията може да бъде употребена. Блокчейн предлага преимущества за редица промишлености и в бъдеще ще бъдат търсени експерти, които имат потенциала да усилват потенциала на обособени бизнеси.
Роботен механик - някой ще би трябвало да се грижи, че новите ни роботи ще работят безпроблемно в домовете и на работните ни места. Те ще би трябвало да схващат и от хардуер, и от програмен продукт.
Дизайнер на виртуална действителност - потребността и изгодите от виртуалната действителност и добавената действителност се усилват, тъй че ще има потребност и от дизайнери, които да могат да основават впечатляващо и запленяващо виртуално наличие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР