Следващият шести пакет от санкции на Европейския съюз срещу Русия

...
Следващият шести пакет от санкции на Европейския съюз срещу Русия
Коментари Харесай

ЕС готви нови санкции срещу руския банков и петролен сектор

Следващият шести пакет от наказания на Европейския съюз против Русия ще бъде ориентиран против банковия и петролния бранш. Това декларира ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен в изявление за немския вестник „Билд ам зонтаг“, съобщи Ройтерс

„Гледаме по-навътре в банковия бранш, изключително „Сбербанк“, която държи 37% от него. Разбира се, има и енергийни въпроси“, показва Фон дер Лайен.

Досега Европейският съюз не включваше измежду глобените най-голямата в Русия, защото тя дружно с „Газпромбанк“ е един от главните канали за възнаграждение на съветския нефт и природен газ, който страните от Европейския съюз закупуват, макар спора в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Урсула фон дер Лайен прибавя, че Брюксел работи по „умни механизми“, тъй че петролът също да може да бъде включен в идващите наказания.

„Това, което не трябва да става, е (руският президент Владимир) Путин да получава още по-високи цени на други пазари за доставки, които другояче биха отивали към Европейския съюз“, показва Фон дер Лайен и прибавя: „Най-големият приоритет е да понижим приходите на Путин“.

Германските издания цитират още от изявлението на Фон дер Лайен и апела й страните от Европейски Съюз бързо да доставят оръжие на Украйна. „ Само по този начин Украйна може да оцелее в битката си за защита от Русия “, споделя ръководителят на Европейска комисия. По думите ѝ на страната би трябвало да се даде това, от което тя се нуждае за защитата си.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР