Следващият премиер на Италия трябва да е Антонио Таяни Антонио

...
Следващият премиер на Италия трябва да е Антонио Таяни Антонио
Коментари Харесай

Берлускони иска Таяни за италиански премиер

Следващият министър председател на Италия би трябвало да е Антонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 година ръководител на... към профила, актуалният ръководител на Европейския парламент.

Това предложение насочи в Туитър някогашният италиански министър председател Силвио Берлускони Силвио Берлускони - италиански политик и бизнесмен, притежател на ФК... към профила, съобщи Ройтерс. Берлускони напомни, че Таяни е измежду създателите на партията му Форца Италия, че е доста почитан в Европа и е в синхрон с неговите лични позициите. Партията на Берлускони Форца Италия се сплоти с две партии Северна лига и Италиански братя за идните парламентарни избори, планувани за 4 март. Социолозите вещаят на блока 37 % от гласовете, а на Демократическата партия и на Движение Пет звезди по 27 %.

Не всички в блока на Форца Италия обаче са съгласни с концепцията на Берлускони за Таяни. Според Матео Салвини, водач на Северна лига, Таяни е прекомерно сдържан по европейските въпроси, а Джорджа Мелони, лидерката на Италиански братя, сподели, че тя самата желае да стане министър председател и по този начин да бъде първата жена, оглавила италианско държавно управление. Преди четири дни Таяни провежда среща на Берлускони с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила в Брюксел, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР