Следващият премиер на България се казва Мария Габриел. Тя ще

...
Следващият премиер на България се казва Мария Габриел. Тя ще
Коментари Харесай

Плевнелиев: На следващите избори ПП-ДБ ще имат минимум 5% по-нисък резултат

" Следващият министър председател на България се споделя Мария Габриел. Тя ще бъде министър-председател на едно програмно експертно държавно управление ", съобщи пред Нова телевизия президентът от 2012 година до 2017 година Росен Плевнелиев.

Според него Габриел би отворила всички порти за България в Брюксел.

" Отдавна приказваме за това и беше извънредно време да се реализира. ГЕРБ има голяма база данни от хора, които са се потвърдили и в България, и по света. В последните месеци съм прелестно сюрпризиран, че в ГЕРБ-СДС решенията се взимат екипно ", изясни Плевнелиев. По думите му за доверие се работи, а не се получава безплатно.

" Когато станах министър председател в първото държавно управление на Борисов, не го познавах. Тоест, в случай че приказваме за доверие, аз не съм го познавал, само че видях, че, когато имаш проект и полезности, получаваш поддръжка. Борисов си оставя всички варианти отворени на масата. В момента България има страховит късмет да се реши въпросът за еврозоната, Шенген, правосъдната промяна и Плана за възобновяване ", твърди президентът.

И добави, че едно държавно управление на Мария Габриел може да продължи доста повече от 1 година, само че всичко зависи от ПП-ДБ.

" Не съм склонен експертното държавно управление да има небосвод 1 година, в случай че работи добре ", сподели президентът по отношение на предлагането на Мария Габриел от през днешния ден да се сътвори експертно държавно управление за период от една година.

" На идващите избори ПП-ДБ ще имат най-малко 5% по-нисък резултат, помнете ми думата ", предвижда той.

" Те са притиснати до стената от личните си тези. Ако сте арестували нелегално водача на ГЕРБ, споделили сте, че няма да вършиме нищо с ГЕРБ, нямате избор. Знаете, че страната отива в пропастта. ПП-ДБ останаха капсулирани - нищо с ГЕРБ, в никакъв случай нищо с ГЕРБ. Един политик не трябва да дава път на разделянето, биткаджийството ", сподели още Плевнелиев.

По думите му вид е ПП-ДБ да си преработят цялото държавно управление.

" Извинете, само че е путинист министърът на труда и обществената политика ", съобщи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР