Следващият главен прокурор най-вероятно ще бъде човек от прокуратурата. Това

...
Следващият главен прокурор най-вероятно ще бъде човек от прокуратурата. Това
Коментари Харесай

Нагласите във ВСС: Следващият главен прокурор може да е вътрешен човек

Следващият основен прокурор най-вероятно ще бъде човек от прокуратурата. Това стана ясно от изявлението на представляващия член на Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев, който е измежду най-добре осведомените с настройките в системата. В петък Магдалинчев се срещна с президента Румен Радев за следващия кръг от консултациите при президента във връзка избора на нов основен прокурор.

" Ако се върнем обратно във времето след 1991 година, кой от прокуратурата до момента е бил основен прокурор? Няма подобен случай. По един или различен метод нещата са били по този начин. Ето за какво смятам, че това би трябвало да бъде човек, който има взор в нещата в дълбочина ", разяснява Магдалинчев.

След това представляващият Висш съдебен съвет побърза да посочи, че Сотир Цацаров си прави работата доста добре, макар че е пристигнал в прокуратурата от съда.

" Сегашният основен прокурор е углавен арбитър, въпреки че не се оправя по никакъв начин зле с работата си. Но съгласно мен би трябвало да е човек от системата, който да познава проблемите ", сподели Магдалинчев.

Неофициално като претенденти за основен прокурор до момента са спрягани шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, зам.-главният прокурор Иван Гешев и шефът на апелативния спецсъд Георги Ушев
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР