Следващият етап от електрифицираната продуктова офанзива на Nissan продължава с

...
Следващият етап от електрифицираната продуктова офанзива на Nissan продължава с
Коментари Харесай

Nissan X-Trail идва с иновативното е-Power задвижване и 4х4

Следващият стадий от електрифицираната продуктова атака на Nissan продължава с новото, четвърто потомство X-Trail. До момента има над 7 млн. продажби по света, което го прави един от най-продавания SUV в света.

Последното потомство залага на дизайнерската философия на марката, която слага V-образната радиаторна решетка и „ плаващия ” покрив в центъра на вниманието. Формата на С-колоните припомня перката на делфин. Отпред акцент са разграничените светлини, откъм гърба са хоризонталните линии.

Моделът се предлага в 10 екстериорни цвята с две двуцветни комбинации, като клиентите могат да избират сред 15 благоприятни условия.

Голямо внимание тук се слага върху системата e-POWER, която се състои от литиево-йонна батерия, 1,5-литров 3-цилиндров турбо бензинов мотор с променлива степен на втвърдяване (163 к.с. и 300 Нм), който играе ролята на генератор на мощ, инвертор и електромотор на задната ос. Системната мощ е 204 к.с.

Интересното тук е, че бензиновият мотор генерира електричество, което може да се придвижва посредством инвертора към батерията, електромотора или към двете, според от пътната обстановка. Тази система към този момент тествахме в Nissan Qashqai.

Разликата при X-Trail е, че той може да се оборудва и със система e-4ORCE, което ще рече два електромотора на двете оси, т.е. задвижване на четирите колела. Същата система e-4ORCE ще бъде конфигурирана на чисто електрическия Nissa Ariya (в началото на 2023 г.), който също имахме опцията да тестваме.

Системата мощ възлиза на 213 к.с., които разрешават на модела да форсира до 100 км/ч за 7 секунди. По-важното е, че реакцията на въртящия миг на задната ос е 10 000 пъти по-бърза по отношение на механична 4WD система.

Повече детайлности за модела четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР