Следващия път, когато ви загризе съвестта, че сте изяли цяла

...
Следващия път, когато ви загризе съвестта, че сте изяли цяла
Коментари Харесай

10 от най-странните неща, откривани в стомасите на акули

Следващия път, когато ви загризе съвестта, че сте изяли цяла кутия сладолед, си припомнете, че вашият режим на хранене е в пъти по-добър от този на акулите. Разбира се, в случай че и вие като тях не си падате по регистрационни табели за закуска или китари за вечеря.

Да – такива и още по-странни предмети са откривани в стомасите на акули. По особено на тигрови акули, които са известни като „ кофата за отпадък “ на морето. Но те несъмнено не са единственият тип акули, които имат афинитет към странните предмети.

За пълностоен живот, дневната доза храна на множеството акули би трябвало да е сред 2 и 3 % от телесното им тегло, по тази причина не се изненадвайте, че от време на време тези хищници малко се престарават в желанието да изпълнят търбусите си.

Ето 10 от най-изненадващите неща, откривани в стомасите на акули.

1. Регистрационни табели

В стомасите на тигрови акули са откривани регистрационни табели от съвсем всяка точка по света, даже от обградения с километри суша американски щат Канзас. Според учените, регистрационните табели притеглят акулите, защото те отразяват светлината и до известна степен наподобяват скалните риби.

2. Клетка, цялостна с кокошки

Има логичност в това една акула да изяде няколко кокошки, само че по какъв начин е станало по този начин, че да ги погълне напряко с клетката, остава тайнственост.

3. Рицарска ризница

Това се случило през XVI век, когато носенето на рицарски доспехи не било рядко събитие, само че въпреки всичко е много впечатляващо, че акулата е съумяла да погълне цяла броня.

4. Конска глава

Изпращането на отрязана конска глава е способ, употребен през 50-те години на предишния век от италианската мафия за заплашване. Как акулата се е забъркала с мафията – не излиза наяве.

5. Чанта с пари

Още една акула, която евентуално има присъединяване в съмнителна престъпна скица.

6. Гюле

Това се случва през далечната 1832 година, евентуално по време на борба. Признаваме, че с изяждането на гюле, акулата не е взела най-умното решение в живота си, само че пък самият факт, че е съумяла да живее с гюле в корема е необикновен самичък по себе си.

7. Кожено палто

Надяваме се да сте си взели урок и повече в никакъв случай да не носите кожено палто на плажа! Разбрахме ли се?!

8. Музикални принадлежности

Всякакви! Включително китари и хармоники. Дано да са на оня пич, който на всеки ваучър вади китарата и почва да пее „ Клетва “ на Щурците.

9. Бутилка вино

През 1942 година френски риболовци улавят синя акула. В корема ѝ намират бутилка португалско вино. Дали са го пробвали? А, ти би ли го направил?

10. Таралеж

Тигрова акула край крайбрежията на Австралия изяжда таралеж! Само си го представете! Ние го направихме и съжаляваме!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР