Следващите няколко години от развитието на човечеството ще бъдат белязани

...
Следващите няколко години от развитието на човечеството ще бъдат белязани
Коментари Харесай

Изкуственият интелект - заплаха или възможност

Следващите няколко години от развиването на човечеството ще бъдат белязани от софтуерен прогрес в извънредно значими области, като изкуствен интелект и роботика. Мнозина имат вяра, че те изцяло ще трансформират обществото към по-добро, до момента в който други са обезпокоени от заплахите, до които могат да доведат.

Безпрецедентното развиване на изкуствения разсъдък ще бъде от главните тематики по време на Innovate & Plenary Session в границите на Webit.Festival Europe 2019 - най-голямото събитие за цифрова стопанска система и нововъведения в Европа.

Тази година фестивалът чака да посрещне близо 15 000 гости от 120 страни. Сред тях можете да откриете водачи в промишлеността и бизнеса, топ политици, учени и вложители. На сцените на Webit своите познания ще споделят над 450 лектори, а 200 стартъпа, определени измежду 4000 претенденти ще се борят за огромната премия в конкуренцията Founders Games - инвестиция от до €200 000.

Преди близо 5 години един от най-брилянтните мозъци, астрофизикът професор Стивън Хокинг, ни предизвести, че изкуственият разсъдък може да докара до завършек на човешкия тип. По време на изявление за BBC, той сподели, че развиването на изцяло самостоятелни машини може да бъде пагубно за хората.

Хокинг означи, че примитивните форми на изкуствен интелект, с които разполагаме в този момент, към този момент са потвърдили своята полза, само че изрази терзания за последствията от основаването на нещо, което може да изравни или надмине човешките благоприятни условия. В същото изявление той сподели, че евентуалните позитиви от технологията могат да са големи, изброявайки преустановяване на войните, заболяванията и бедността като съществени цели, към които би трябвало да се стремим.

 

Преди броени месеци Китай разгласи, че някои от най-умните възпитаници в страната са вербувани и ще стартират образование, с цел да станат най-младите учени в областта на оръжията с изкуствен интелект в света. 27 момчета и 4 девойки на възраст под 18 години са били определени за 4-годишната пробна стратегия за създаване на интелигентни оръжейни системи в Пекинския софтуерен институт.

Стартирането на новата стратегия е доказателство за акцента, който китайската страна слага на създаването на изкуствен интелект за военни цели.

Армията на Съединени американски щати също възнамерява да даде цялостен надзор на някои оръжейни системи на самостоятелни работи с изкуствен интелект. Военни специалисти считат, че това ще понижи доста времето за реакция на отбранителните системи - нещо, което може да окаже решаващо значение за побеждаване на врага.

Експерти от Пентагона към този момент са осъществили контакт с евентуални производители и учени, които могат да предложат концепциите си за наземни бойни машини с благоприятни условия за автоматизирано прихващане на противников цели.

На Webit.Festival Europe можете да научете повече за стъпките, които политици, учени и корпоративни водачи би трябвало да подхващат, с цел да подсигуряват, че човечеството ще употребява опциите на изкуствения разсъдък по метод, който е потребен за всички ни.

Пълен лист на лекторите на Webit.Festival Europe 2019 можете да видите тук , а билети за събитието можете да закупите тук . Елате на Webit и станете очевидци на Бъдещето, което идва у нас!

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР