Следващите избори ще са предсрочни. Президентът ще назначи служебно правителство

...
Следващите избори ще са предсрочни. Президентът ще назначи служебно правителство
Коментари Харесай

Осман Октай с прогноза кога да очакваме предсрочни избори

Следващите избори ще са предварителни. Президентът ще назначи служебно държавно управление и доникъде на септември ще има избор.
Това съобщи в предаването политическият анализатор Осман Октай, разяснявайки и у нас и в чужбина. 
" Докато се въртят мандатите след свикването на 45-то Народно заседание, към 45 дни ще е времето, което ще би трябвало на обединенията, представляващи митингите, да трансформират още от първия ден Изборния кодекс. Трябва да се даде в този момент опция на хората електронно, отдалечено и по пощата да гласоподават. Второ, би трябвало да се промени целият състав на Централната изборна комисия. Така да работят от първия ден, с цел да могат да поемат контрола както на управлението на Народното събрание, по този начин и комисиите в Народното събрание, с цел да могат да работят непрекъснато тези 40-45 дни преди разпускането на Народното събрание, с цел да трансформират най-същественото: изборния закон и органите, които ще ръководят изборния развой ", посочи Осман Октай.
Позволявах си да разясня, че Слави Трифонов ще бъде изненадата на и ще получи почти към 50 мандата, уточни Октай и разясни, че триумфът на Трифонов се дължи и на това, че той не е направил опит да яхне митинга. " Освен Слави, протестната сила събра " Демократична България " както в страната, по този начин и в чужбина ", сподели Осман Октай.
По отношение на ниските резултати на Движение за права и свободи от вота, Октай означи, че те се дължат на стратегически неточности в подреждането на листите. " Движението за права и свободи с тези резултати на пета позиция изпада в доста тежка изолираност с агресивното си държание - още повече, че техните скачени съдове от Вътрешна македонска революционна организация отпаднаха от Народното събрание. Просто няма с кого да вършат агитация ", разяснява още Осман Октай.

Целия диалог с политическия анализатор гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР