Следващата стъпка, която ГЕРБ трябва да предприемат по случая с

...
Следващата стъпка, която ГЕРБ трябва да предприемат по случая с
Коментари Харесай

Ексминистър от кабината на Петков: ГЕРБ да сезират и ФБР за „Джемкорп“

Следващата стъпка, която ГЕРБ би трябвало да подхващат по случая с „ Джемкорп “, е да сезират ФБР, разяснява иронично някогашният министър на енергетиката в кабинета " Петков " Александър Николов в изявление за БНР. Повод за коментара му е абсурдът към случая с " Джемкорп ".

По-рано от ГЕРБ оповестиха, че меморандумът с тази компания не е преустановен от държавното управление на Кирил Петков. В петък бяха сезирани ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, с цел да бъде осъществена проверка  за положението на тази договореност.

" Скандал няма, той се сътвори от една дребна група от хора, оправдаваща невъзможността си да свършат нещо през последните 12 години ", твърди Николов.

Той изясни основаването му с съществуването на огромни финансови запаси в този бранш: " Контролът над енергетиката е надзор над цялата стопанска система и обществения живот, както и на това, което би се случило на идващите избори. Лъжеговоренето стана стандарт в медиите. Не се прави разлика сред документ, на който написа на първа страница, че е неангажиращ, с подобен, който е ангажиращ. Служебният министър употребява същите опорки, в случай, че не се дават никакви данни. "
Николов разяснява и изказванията на Росен Христов - министър на енергетиката в служебното държавно управление, който също съобщи, че меморандумът не е преустановен:
" Той споделя неща, които след 12 часа се трансформират тъкмо по противоположен метод. Повече от 7 месеца съм бил министър, преди този момент 3 месеца зам.-министър и апелирам всички медии да намерят дали има тематика, по която съм си трансформирал мнението. Този човек е употребен неведнъж, с цел да повтаря кухи и безсмислени политически тези, с цел да валидира политически скандал. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР