Следващата сонда на НАСА "Пърсивиърънс", която ще се отправи през

...
Следващата сонда на НАСА "Пърсивиърънс", която ще се отправи през
Коментари Харесай

Новата марсианска сонда ще има надпис с благодарност към медиците

Следващата сонда на НАСА "Пърсивиърънс ", която ще се насочи през юли към Марс, ще уважи всички лекари и медицински служащи от първа линия по света в битката против новия ковид, заяви Асошиейтед прес.

Американската галактическа организация разгласи, че железна възпоменателна табела ще е прикрепена към сондата. Тя е направена през последните месеци от алуминий в черно и бяло, с размери осем на тринадесет сантиметра. Върху нея е изобразена Земята върху фундамент, към който се е увила змията - знак на медицината и изцелението. Около планетата е изобразена и траекторията на сондата, предава Българска телеграфна агенция.

Европейска сонда записва зелено зарево на Марс

Работещите в опазването на здравето бяха на първа линия, с цел да ни пазят, по време на подготовката за изстрелването на сондата, сподели Мат Уолъс, зам.ръководител планове в лабораторията на НАСА в Пасадена.

"Те в действителност ни въодушевяваха от самото начало и се надявам, че в подмяна този знак и тази задача ще съумеят да вдъхновят и тях най-малко малко ", добави Уолъс.

Изстрелването в космоса на сондата е планувано от НАСА за 20 юли даже и в миг, когато броят на случаите на Ковид-19 във Флорида продължава да пораства.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР