Следващата седмица в Португалия ще пристигнат два екипа медицински работници

...
Следващата седмица в Португалия ще пристигнат два екипа медицински работници
Коментари Харесай

Франция и Люксембург изпращат медицински екипи в помощ на Португалия

Следващата седмица в Португалия ще дойдат два екипа медицински служащи от Франция и Люксембург, изпратени да оказват помощ на две лечебни заведения, претрупани с пациенти с ковид, заяви държавното управление в Лисабон, представено от Франс прес.

Министерството на здравеопазването одобри помощта, препоръчана от френското и люксембургското държавно управление за поддръжка на работата в интензивните отделения в лечебни заведения, сложени под голям напън, се споделя в известие на ведомството.

Лекар и три медицински сестри от Франция ще работят в болничното заведение в Алмада, южно предградие на Лисабон, а люксембургски екип от двама лекари и две медицински сестри ще укрепи екипите в болничното заведение в Евора в югоизточната част на страната, посочи министерството на опазването на здравето. Пристигането на двата задгранични екипа е планувано за седмицата, започваща от 15 февруари и те ще останат 15 дни.

През януари 10-милионна Португалия стана страната в света, която е най-тежко наранена от пандемията на глава от популацията.

Ускорената поява на нови случаи провокира пренатоварване на редица лечебни заведения, изключително в района на Лисабон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР