Следващата седмица ще бъде обявен теренът за новата детска болница.Това

...
Следващата седмица ще бъде обявен теренът за новата детска болница.Това
Коментари Харесай

ДЕТСКАТА БОЛНИЦА: Обявяват новия терен за строеж до дни

Следващата седмица ще бъде разгласен теренът за новата детска болница.

Това стана ясно след експертна среща сред служебния здравен министър Асен Меджидиев, педиатри и неправителствени организации.

Дотогава управлението на единствената сега детска болница СБАЛ по детски заболявания " Иван Митев " -София и други педиатрии би трябвало да създадат актуализация на отчет за структурата на дейностите на бъдещата детска болница.

" За нас съответният терен в никакъв случай не е бил съществена тематика. За нас най-важната тематика е сложна детска грижа. Къде ще бъде тази болница за нас като лекари това в никакъв случай не е било водещото ", сподели след срещата Благомир Здравков, изпълнителен шеф на СБАЛ по детски заболявания " Иван Митев " в София.

Досега като вероятни бяха обсъждани няколко терена - при лечебните заведения " Св. Анна ", " Лозенец ", Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация в ж.к. " Овча купел ", Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по ортопедия " Проф. Бойчо Бойчев " в Горна баня и Специализирана болница за рехабилитация в Банкя.

Дали за новата болница ще бъде избран някой от тях или ще има напълно ново предложение следва да разберем.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР