Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да

...
Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да
Коментари Харесай

Нидерландия блокира приемането на България в Шенген

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България. Страната ни към момента не дава отговор на изискванията, написа NOS - публичната медия на Нидерландия, която цитира държавно решение от през днешния ден.

След среща на министрите, външният - Вопке Хукстра, е декларирал, че е " прекомерно рано " да се даде единодушие за присъединението на България. Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса, едвам когато стане ясно, че в страната ни има настояща правова страна, способна да се оправи с корупцията и проведената престъпност.

​Според министър-председателя Марк Рюте това ще стане " евентуално през идната година ". Но до момента опасенията включваха сигурността по границите: " Теоретично, бихте рискували да предизвикате миграционен поток през такава страна ", попита министър председателят на Нидерландия.

Разширяването на Шенгенското пространство с трите страни е включено в дневния ред на срещата на министрите на вътрешните работи на Европейски Съюз на 8 декември. Повечето страни към този момент са взели решението си по-рано, прецизира още NOS.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР