Следващата седмица 10 клуба ще обявят, че ще подновят преговорите

...
Следващата седмица 10 клуба ще обявят, че ще подновят преговорите
Коментари Харесай

Предстои нова драма във футбола! Суперлигата се завръща следващата седмица

Следващата седмица 10 клуба ще разгласят, че ще възобновят договарянията за Суперлига във футбола, това пишат международните медии.

Припомняме, че преди години най-силните тимове в Европа оповестиха, че влизат в Суперлигата. Последваха доста гневни мнения за формата на шампионата, финансови санкции и прекъсване от присъединяване в евротурнирите и по този начин единствено три клуба останаха с концепцията за основаването на шампионата.

Ювентус, Реал Мадрид и Барселона обявиха, че желаят подобен шампионат да има и няма да се откажат от желанията си. Именно президентите на Ювентус - Андреа Аниели и на Реал Мадрид - Флорентино Перес родиха концепцията за Суперлигата. Целта е клубовете да имат по-голямо въздействие и да печелят множеството доходи. В момента главният къс от парите в Шампионска лига се прибира от УЕФА.

Според множеството информации идната седмица още седем клуба, които заради една или друга причина напуснаха първичната концепция за шампионата ще се завърнат. Става въпрос за Атлетико Мадрид, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Интер и Милан.

За момента липсва ПСЖ, който съобщи на няколко пъти, че няма да се включва в сходен шампионат. Извън шампионата на този стадий са още Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Арсенал и Тотнъм.

УЕФА също съобщи, че в случай че бъде изработен сходен шампионат отборите ще бъдат изключени от надпреварите под закрила на централата.

Припомняме, че от сезон 2024-2025 ще има и нов формат на Шампионската лига, който ще е непосредствен до Суперлигата, само че шампионатът ще бъде под егидата на УЕФА.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР