Следващата премиера за световния шампионат ABB FIA Formula E е

...
Следващата премиера за световния шампионат ABB FIA Formula E е
Коментари Харесай

Hankook в премиера с Формула Е в Бразилия

Следващата премиера за международния шампионат ABB FIA Formula E е в Южна Америка. След дебютите в Мексико, Индия и Южна Африка, Бразилия ще бъде мястото на напълно електрическите спортни серии за първи път на 25 март. Пилотите и Hankook iON Race, новата общоприета гума за Формула Е, се насочат към 12-милионния метрополис Сао Пауло.

„ Досега Hankook iON Race съумя да потвърди високото си качество и показване на всяка писта на Формула Е и да подкрепи водачите с нужното сцепление. Ето за какво пътуваме към Южна Америка с оптимизъм. Пистата в Кейп Град има дълги прави и е доста бърза “ - изяснява инженерът на Hankook Formula E Живоонг Чойi.

22-мата водачи от Сезон 9 ще се грижат за буйна самба атмосфера по трибуните. Двамата бразилски локални герои - Лукас ди Граси и Серхио Сете Камара ще са изключително във фокуса на публиката.

Както и в предходните надпревари, почитателите могат да чакат увлекателни дуели и зрелищни маневри за изпреварване. Въпреки отхвърли си от надпреварата в Кейптаун, германецът Паскал Верлайн продължава да води в генералното класиране.

Близо зад него дебнат британецът Джейк Денис и Жан-Ерик Верн от Франция в преследващи позиции. В отборното класиране TAG Heuer Porsche Formula E Team до момента беше мярката за всички неща. След пет надпревари преднината на екипа пред втория тим Envision Racing е 42 точки.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР