Следващата икономическа криза в Съединените американски щати ще е много

...
Следващата икономическа криза в Съединените американски щати ще е много
Коментари Харесай

Инвеститорът, предвидил кризата през 1987, очаква рецесия в САЩ

Следващата икономическа рецесия в Съединените американски щати ще е доста по-страшна от предходната. Такова предизвестие насочи именитият хеджфонд управител Пол Тюдор Джоунс, представен от Marketwatch и profit.bg.

По думите му една възможна криза би имала ужасяващи последици, тъй като страната не разполага със стабилизационен механизъм.

" Имаме парична политика, която доста бързо ще изхаби успеваемостта си, само че нямаме никакви фискални принадлежности за деяние ", съобщи Джоунс по време на семинар, проведен от Goldman Sachs. 

Според милиардера, Федералният запас на Съединени американски щати, в опитите си да овладее следствията от рецесията през 2007-2009 година, е основал динамичност на пазарите, която е неустойчива в дълготраен проект. По думите му пазарните оценки на множеството обществени компании са достигнали прекомерно високи равнища. 

Въпреки това той вижда още капацитет за напредък на финансовите пазари, точно поради неограничената ликвидност и обстоятелството, че действителните лихвени проценти към момента са на исторически ниски равнища.

Джоунс предвижда, че в края на годината, след междинните избори през ноември, показателите още веднъж ще поемат във възходяща посока, само че дружно с тях ще стартира да пораства и доходността по държавните скъпи бумаги. 

Пол Тюдор Джоунс придобива най-горямата си популярност в края на 80-те години на предишния век, когато съумява да планува срутва на пазарите от 19 октомври 1987 година и да завоюва от него. Тогава Dow Jones Industrial Average губи 23% от цената си в една-единствена борсова сесия, напомня Marketwatch. 

Неговата капиталова компания Tudor Investment Corporation e основана през 1980 година и влага във всевъзможни активи. През последните няколко години обаче резултатите на фонда са посредствени, което докара до сериозен отлив на капитали от него.

Въпреки това Джоунс има персонално благосъстояние от 4.7 м
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР