Следващата година най-вероятно ще бъде сред най-горещите в историята, като

...
Следващата година най-вероятно ще бъде сред най-горещите в историята, като
Коментари Харесай

2020 година също ще е сред най-горещите в историята

Следващата година най-вероятно ще бъде измежду най-горещите в историята, като прогнозата за междинната международна температура е повече от 1,1 градуса по Целзий над междинното преди индустриалната ера. Това демонстрират оценките на Британската метеорологична работа, представена от " Гардиън ".

Прогнозата за 2020 година се учредена на наблюденията на трендовете през последните години, в които се следиха поредност от години със междинна температура над 1 градус спрямо прединдустриалната ера, и носещи, както акцентират метеоролозите, " ясният отпечатък " на провокираното от индивида световно стопляне.

Тази наклонност евентуално ще се резервира и през 2020 година, предвижда Британската метеорологична работа, изключвайки непредвидими събития като огромна вулканично изригване, което би имало охлаждащ резултат от праха, изхвърлен в атмосферата.

През идната година също по този начин е малко евентуално да се случи мощно естествено стопляне, защото не се предвижда естественият феномен Ел Ниньо. Ел Ниньо е метеорологично събитие в Тихия океан, което може да извънредно високи температури, както се случи през 1998 година, която до 2005 година държеше първото място за най-топла година след началото на воденето на надеждна статистика през 1850 година В продължение на години това подхранваше подправени изказвания от някои среди, че климатичната просвета бъркала и световното стопляне не се случвало.

Най-горещата година в историята сега е 2016 година, когато имаше резултат на Ел Ниньо, а всички години от този момент насам бяха покрай върха.

" Естествените събития, като да вземем за пример провокираното от Ел Ниньо стопляне в Тихия океан, въздействат на климатичната система ", изяснява проф. Адам Скайф, който е началник на дълготрайните прогнози на Британската метеорологична работа, като добавя: " При неналичието на Ел Ниньо тази прогноза дава ясна картина на най-силния фактор, причиняващ повишение на температурите: излъчванията на парникови газове. "

Ако прогнозата е вярна, през идната година светът ще се приближи до ръба на климатична спешна обстановка. Учените предизвестиха, че стоплянето с над 1,5 градуса над равнищата преди индустриалната ера ще има нездравословно въздействия върху международния климат.

Първата година, в която междинната международна температура беше над 1 градус над междинното (от 1850 до 1900), беше 2015 година, тъй че скоростта на смяната е бърза. Ако актуалните трендове продължат, бихме могли да преминем прага от 1,5 градуса в границите на две десетилетия.

Емисиите на парникови газове обаче демонстрират непрекъснат растеж: изследване, оповестено по време на договарянията за климата под егидата на Организация на обединените нации по-рано този месец, демонстрират, че годишните въглеродни излъчвания са били с 4% по-високи спрямо 2015 година, когато беше подписано Парижкото съглашение за климата.

Британската метеорологична работа е употребила същите способи през предходната година, с цел да предвижда температурите през 2019 година, а наблюденията през тази година демонстрират, че температурите са доста близки до плануваните. Прогнозата ѝ за 2020 година е за повишение на междинната международна температура сред 0,99 и 1,23 градуса, със междинна оценка от 1,11 градуса.

Повишаването на температурата е неравномерно по света, като стоплянето в Арктика е надалеч по-бързо от междинното за планетата. Ледът в Гренландия се топи седем пъти по-бързо спрямо 1990-те години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР