Следственият комитет на Руската федерация повдигна обвинение на мъжа, задържан

...
Следственият комитет на Руската федерация повдигна обвинение на мъжа, задържан
Коментари Харесай

Задържаният за атаката срещу председателката на ЦИК на Русия със самопризнания

Следственият комитет на Руската федерация повдигна обвиняване на мъжа , арестуван за нападението против дома на председателката на съветската ЦИК Елла Памфилова в Подмосковието, съобщи ТАСС.

Два дни преди изборите в неделя Памфилова заяви, че маскиран мъж нахлул през нощта против 6 септември през прозореца на къщата й в Истра край Москва и я нападнал с електрошоково устройство. В неделя подмосковската милиция заяви, че е задържала нападателя.

В Басманния съд в Москва, който преглежда мярката за неотклонение на арестувания Бахит Ажигулович Карабалаев , постъпи настояването на прокуратурата за задържане под стража до 6 ноември.

При разпита о бвиняемият се призна за отговорен в закононарушението и даде показания за събитията, съобщи говорителката на Следствения комитет Светлана Петренко. Той пояснил, че избрал за противозаконното навлизане за обир инцидентна къща , ситуирана близо до мястото, където нощувал. За личността на стопаните не знаел нищо.

Карабалаев, роден през 1983 година, жител на една от републиките в Централна Азия, е упрекнат в опит за обир посредством влизане с взлом
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР